NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je12 beba, od toga 4 dječaka i 8 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 14 pacijenata. U internističkoj ambulanti 6, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Objavljeno : 21.11.2017 u 00:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je12 beba, od toga 4 dječaka i 8 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 14 pacijenata. U internističkoj ambulanti 6, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

BESPLATNI PREGLEDI JETRE U KCUS

Utorak 14. mar/ožu 2017.

Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos", član World Hepatitis Alliance (WHA) i član European Liver Patients' Association (ELPA), ponudili su usluge Mobilnog InfoHep Centra koje podrazumijeva besplatni pregled jetre transientnom elastografijom (uređajem FibroScan®) dolaskom u područja koja nemaju navedeni uređaj. Uređaj FibroScan® je mobilni, lako prenosivi aparat koji se na jednostavan način može postaviti u željeni prostor.

 

Usluge  fibroelastografije pružene su danas (14.marta 2017.godine), u periodu od 10.00 sati do 14.00 sati, pacijentima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u Savjetovalištu za gastrohepatologiju.

 

Prema riječima mr. sci. med dr. Aide Saray, vršioca dužnosti šefice Klinike za gastrohepatologiju KCUS, naša zdravstvena ustanova sa svojim klinikama podržava svaku aktivnost i projekat koji ide u korist naših pacijenata.

 

Izuzetno nas raduje da smo danas u saradnji sa Udruženjem „Hepatos" omogućili određenom broju naših pacijenata besplatan pregled jetre. Ovaj pregled je veoma koristan u bezbolnoj procijeni oštećenja jestre. Klinika za gastrohepatologiju će i ubuduće raditi na sličnim aktivnostima, kako bismo našim pacijentima omogućili usluge koje zaslužuju" – kazala je dr.Saray.

 

Kako je istakla mr. Tatjana Reić, predsjednica ELPA i „Hepatosa",  transientna elstografija je alternativa biopsiji jetre, neinvazivna metoda procjene stepena oštećenja jetrenog tkiva.  

 

Fibroscan® uređaj koji tokom pregleda koji traje pet minuta, na potpuno bezbolan način, mjeri elastičnost i utvrđuje stepen oštećenja jetre", kazala je Reić.

 

 

 

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 20. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst Novinske agencije FENA
KCUS - Petak 17. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst s portala radiosarajevo.ba
KCUS - Četvrtak 16. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst Magazina Stav
KCUS - Srijeda 15. nov/stu 2017.
KUM zbrinuo pacijente nakon sinoćnjeg požara
KCUS - Utorak 14. nov/stu 2017.
Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
KCUS - Ponedjeljak 13. nov/stu 2017.
Uspješno završen Tečaj neonatalne reanimacije