NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla tri dana u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 20 beba, od toga 12 dječaka i 8 djevojčica. - U protekla tri dana u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je295 pacijenata. U internističkoj ambulanti 148, a u hirurškoj ambulanti 147 pacijenata.
Objavljeno : 24.7.2017 u 09:10 Svi izvještaji
U protekla tri dana u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 20 beba, od toga 12 dječaka i 8 djevojčica.
U protekla tri dana u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je295 pacijenata. U internističkoj ambulanti 148, a u hirurškoj ambulanti 147 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Članice Udruženja Renesansa posjetile KCUS

Srijeda 14. dec/pro 2016.

Članice Udruženja „Renesansa" posjetile KCUS

Članice Udruženja „Renesansa" 06. decembra 2016. godine, posjestile su Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i razgovarale sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Predstavnice Udruženja na čelu sa Spomenkom Hadžić, zahvalile se se prof. dr. Izetbegović na pomoći KCUS-a u liječenju pacijenata oboljelih od karcinoma dojke.

 

Također, članice Udruženja ocjenjenile su pozitivno informaciju o promjenama u putu pacijentice sa tumorom dojke u KCUS. Ovaj menadžment, smatraju u Udruženju je prepoznao probleme pacijentica, koje su ranijih godina dugo čekale do dijagnoze i intervencije, te je to za njih povećavalo neizvjesnost i psihološku patnju. Osim toga, dobro organizovana saradnja glandularnih hirurga, dostupnost rekonstrukcije dojke u KCUS, za ove pacijentice predstavlja značajan napredak.

Pokrenuta je i inicijativa kupovine opreme za jednokratno zračenje, a reakcija na inicijativu za zajednički fund-raiser je veoma pozitivna.

 

"Renesansa" je nastala iz svijesti o potrebi postojanja organizovane samopomoći žena oboljelih od tumora, budući da se liječenje (ponekad i agresivnim terapijama) lakše podnosi i savladava zajedno: druženjem, pomaganjem, radom i saradnjom.

 

Prof. dr. Izetbegović ocjenila je saradnju KCUS sa Udruženjem „Renesansa" korisnim. Pohvalila je značaj ove organizacije u educiranju populacije o zdravstvenoj zaštiti, značaju ranog otkrivanja tumora, tretmanu oboljelih na području Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine i podršci koju pružaju oboljelima u toku i nakon liječenja.

KCUS
KCUS - Četvrtak 27. jul/srp 2017.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV
KCUS - Četvrtak 20. jul/srp 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
KCUS - Četvrtak 20. jul/srp 2017.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinika za hemodijalizu - Ponedjeljak 17. jul/srp 2017.
Najveći nefrološki naučni skup BANTAO u Sarajevu
KCUS - Petak 14. jul/srp 2017.
Saopćenje za javnost
KCUS - Srijeda 12. jul/srp 2017.
Ispravka javnog poziva