KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Članice Udruženja Renesansa posjetile KCUS

Srijeda 14. dec/pro 2016.

Članice Udruženja „Renesansa" posjetile KCUS

Članice Udruženja „Renesansa" 06. decembra 2016. godine, posjestile su Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i razgovarale sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Predstavnice Udruženja na čelu sa Spomenkom Hadžić, zahvalile se se prof. dr. Izetbegović na pomoći KCUS-a u liječenju pacijenata oboljelih od karcinoma dojke.

 

Također, članice Udruženja ocjenjenile su pozitivno informaciju o promjenama u putu pacijentice sa tumorom dojke u KCUS. Ovaj menadžment, smatraju u Udruženju je prepoznao probleme pacijentica, koje su ranijih godina dugo čekale do dijagnoze i intervencije, te je to za njih povećavalo neizvjesnost i psihološku patnju. Osim toga, dobro organizovana saradnja glandularnih hirurga, dostupnost rekonstrukcije dojke u KCUS, za ove pacijentice predstavlja značajan napredak.

Pokrenuta je i inicijativa kupovine opreme za jednokratno zračenje, a reakcija na inicijativu za zajednički fund-raiser je veoma pozitivna.

 

"Renesansa" je nastala iz svijesti o potrebi postojanja organizovane samopomoći žena oboljelih od tumora, budući da se liječenje (ponekad i agresivnim terapijama) lakše podnosi i savladava zajedno: druženjem, pomaganjem, radom i saradnjom.

 

Prof. dr. Izetbegović ocjenila je saradnju KCUS sa Udruženjem „Renesansa" korisnim. Pohvalila je značaj ove organizacije u educiranju populacije o zdravstvenoj zaštiti, značaju ranog otkrivanja tumora, tretmanu oboljelih na području Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine i podršci koju pružaju oboljelima u toku i nakon liječenja.

KCUS
KCUS - Četvrtak 22. mar/ožu 2018.
Do kraja ovog mjeseca isporuka novog MRI aparata
KCUS - Srijeda 21. mar/ožu 2018.
Nabavkom nove opreme KCUS iskoračio u budućnost
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
Objavljeno 23.3.2018 u 08:45
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 9 beba, od toga 6 dječaka i 3 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 156 pacijenata. U internističkoj ambulanti 56, a u hirurškoj ambulanti 100 pacijenata.