NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je12 beba, od toga 4 dječaka i 8 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 14 pacijenata. U internističkoj ambulanti 6, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Objavljeno : 21.11.2017 u 00:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je12 beba, od toga 4 dječaka i 8 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 14 pacijenata. U internističkoj ambulanti 6, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Članice Udruženja Renesansa posjetile KCUS

Srijeda 14. dec/pro 2016.

Članice Udruženja „Renesansa" posjetile KCUS

Članice Udruženja „Renesansa" 06. decembra 2016. godine, posjestile su Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i razgovarale sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Predstavnice Udruženja na čelu sa Spomenkom Hadžić, zahvalile se se prof. dr. Izetbegović na pomoći KCUS-a u liječenju pacijenata oboljelih od karcinoma dojke.

 

Također, članice Udruženja ocjenjenile su pozitivno informaciju o promjenama u putu pacijentice sa tumorom dojke u KCUS. Ovaj menadžment, smatraju u Udruženju je prepoznao probleme pacijentica, koje su ranijih godina dugo čekale do dijagnoze i intervencije, te je to za njih povećavalo neizvjesnost i psihološku patnju. Osim toga, dobro organizovana saradnja glandularnih hirurga, dostupnost rekonstrukcije dojke u KCUS, za ove pacijentice predstavlja značajan napredak.

Pokrenuta je i inicijativa kupovine opreme za jednokratno zračenje, a reakcija na inicijativu za zajednički fund-raiser je veoma pozitivna.

 

"Renesansa" je nastala iz svijesti o potrebi postojanja organizovane samopomoći žena oboljelih od tumora, budući da se liječenje (ponekad i agresivnim terapijama) lakše podnosi i savladava zajedno: druženjem, pomaganjem, radom i saradnjom.

 

Prof. dr. Izetbegović ocjenila je saradnju KCUS sa Udruženjem „Renesansa" korisnim. Pohvalila je značaj ove organizacije u educiranju populacije o zdravstvenoj zaštiti, značaju ranog otkrivanja tumora, tretmanu oboljelih na području Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine i podršci koju pružaju oboljelima u toku i nakon liječenja.

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 20. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst Novinske agencije FENA
KCUS - Petak 17. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst s portala radiosarajevo.ba
KCUS - Četvrtak 16. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst Magazina Stav
KCUS - Srijeda 15. nov/stu 2017.
KUM zbrinuo pacijente nakon sinoćnjeg požara
KCUS - Utorak 14. nov/stu 2017.
Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
KCUS - Ponedjeljak 13. nov/stu 2017.
Uspješno završen Tečaj neonatalne reanimacije