NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Objavljeno : 5.12.2017 u 08:51 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Delegacija KCUS u posjeti UKC Tuzla

Utorak 18. apr/tra 2017.

Menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa generalnom direktoricom, prof.dr.Sebijom Izetbegović, posjetio je UKC Tuzla, gdje je održan radni sastanak u okviru kojeg se govorilo o poboljšanju zdravstvenih usluga pacijentima, ali i razmjeni iskustava ljekara ove dvije ustanove. Delegaciju je dočekao direktor UKC Tuzla doc. dr. Nešad Hotić, a sastanku su prisustvovali i članovi mendžmenata ove zdravstvene ustanove.

Prof.dr.Sebija Izetbegović istakla je da se zdravstveni sistem mora kretati ka racionalizaciji, što znači da pacijent u što kraćem roku dobije što kvaliteniju uslugu.

- Želimo pokrenuti razgovore oko mogućih reformi u zdravstvenom sistemu. Krajnji cilj je da to učinimo u korist naših pacijenata, ali naravno, jednako su nam važni i zaposlenici u zdravstvenom sistemu - istakla je prof.dr. Izetbegović.

Prof.dr.Izetbegović naglasila  je da ima mnogo tema za razgovore, jer je zdravstveni sistem kakav imamo naslijeđen kao "veoma težak".

- Ovaj mendžment je na KCUS-u naslijedio sto miliona maraka duga. Svi uposlenici u Sarajevu i ovdje u Tuzli žele da sačuvaju zdravstveni sistem, da pruže najbolju uslugu i sačuvaju radna mjesta. Također, želimo otvoriti mogućnost za nova radna mjesta za naše mlade kolege. Naišli smo na izvrstan prijem u Tuzli, naši problemi su gotovo identični - kazala je dr. Izetbegović.

Prije nekoliko mjeseci počela je saradnja između KCUS i UKC Tuzla razmjenom referentnih profesora iz oblasti oftamologije i pedijatrije.

Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, direktor, doc. dr. Nešad Hotić, prof. dr. Sebiju Izetbegović, direktoricu KCUS i njene saradnike upoznao je sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

 

- Razgovarali smo o tretmanu pacijenata i saradnji, odnosno razmjeni ljekara, koja je praktično počela prije nekoliko mjeseci. Naši ljekari sa Klinike za očne bolesti rade edukaciju naših kolega u Sarajevu, a nama na Klinici za dječije bolesti, tačnije Hematoonkološkom odjeljenju, pomaže ljekar iz Sarajeva - naveo je direktor Hotić.

Doc.dr.Hotić kazao je da je održani sastanak samo jedan u nizu onih koji će uslijediti.

- Saradnja između ove dvije ustanove već postoji, tako da već neko vrijeme naši ljekari iz Klinike za očne bolesti odlaze i rade edukaciju u KCUS, dok s druge strane, u tuzlanskoj Klinici za dječije bolesti smo otvorili onkološko odjeljenje u čijem radu nam pomažu sarajevski ljekari", istakao je doc. dr. Nešad Hotić.

 

 

 

 

KCUS
KCUS - Srijeda 13. dec/pro 2017.
KCUS funkcionira uspješnije nego ranije
KCUS - Četvrtak 07. dec/pro 2017.
Magazin "Stav": Klinike u rangu sa svjetskim centrima