KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Delegacija UKC Tuzla u posjeti KCUS

Četvrtak 28. sep/ruj 2017.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu danas je posjetila delegacija UKC Tuzla, gdje je održan radni sastanak na kojem se govorilo o poboljšanju poslovne saradnje ova dva centra. Radnom, sastanku prisustvovali su predstavnici menadžmenta ove dvije zdravstvene ustanove.

Kako je nakon sastanka rečeno, dogovoren je nastavak saradnje s ciljem poboljšanja i reforme zdravstva, koja bi trebala rezultirati boljim uslovima rada ljekara i liječenja pacijenata.

„Ranije smo upriličili posjetu Tuzli. Želimo da sarađujemo s kolegama, da naučimo dobre stvari koje oni primjenjuju i da budemo saradnici. Svaka saradnja će rezultirati pozitivno za naše pacijente. Stručnjak očne hirurgije iz UKC Tuzla je došao kod nas i educira naše ljekare, a mi šaljemo prof. dr. Edu Hasanbegovića koji je renomirani stručnjak u dječijoj hematoonkologiji. Uporedili smo naša iskustva u odnosu privatnog i javnog zdravstvenog sektora te razgovarali o problemima postojećeg zakona o javnim nabavkama koji nas limitira u nabavci opreme. Nedavno je KCUS predstavljen javnosti ružnom viješću, a to je da je u kvaru linearni akcelerator. Niko nije razmišljao koliko je star aparat i koliko pacijenata prođe kroz njega. Mi smo prije dva mjeseca pokrenuli proceduru za kupovinu novog aparata"- kazala je generalna direktoricaKCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović.

Prof dr.Izetbegović kazala je da je dogovoreno i da se povremeno razmjene i pacijenti KCUS i UKC Tuzla, u slučaju da dođe do kvara aparata ili nemogućnosti pružanja određene usluge u centru u kojem se pacijenti redovno liječe.

DirektorUKC Tuzla NešadHotić zahvalio je direktorici Izetbegović na ograniziranju uzvratne posjete.

„Saradnja između naše dvije ustanove se nastavlja. Sve ono što se dogovorilo na našem prvom sastanku odnosi se na razmjenu ljekara, stručnjaka. Definisali smo neke nove ciljeve u narednom periodu i siguran sam da ćemo nastaviti ovim putem, unaprijediti zdravstvenu uslugu korisnicima. Razgovarali smo i o saradnji s drugim zrdavstvenim ustanovama u BiH"- istaknuo je Hotić.

Naglasio je da je sardnja jezgra buduće kooperacije i s bolnicama koje se nalaze zapadu, centralnom dijelu zemlje.

Ovo je jedan nukleus te saradnje, a krajnji cilj je da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu građanima iz svih dijelova BiH. Nadam se da ćemo u narednom periodu organizirati sastanke i sa predstavnicima menadžmenta i stručnjacima iz drugih bolnica, prezentirati naše ideje i uspjeti da ostvarimo ono što smo zamislili. Što se tiče kliničkih centara u Sarajevu i Tuzli, saradnja između naše dvije ustanove se nastavlja i za sada sve ide više nego dobro. Na našem prvom sastanku prije nekoliko mjeseci smo dogovorili razmjenu ljekara i liječenje pacijenata koji trebaju određene usluge koje ne mogu dobiti u Tuzli, i obrnuto. Sada smo definisali i neke nove ciljeve za naredni period i siguran sam da ćemo nastaviti da unapređujemo zdravstvenu uslugu za sve korisnike – kazao je prof. dr. Hotić.

KCUS
KCUS - Utorak 14. aug/kol 2018.
Uskoro otvaranje dnevne onkološke bolnice KCUS
KCUS - Petak 03. aug/kol 2018.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Objavljeno 1.8.2018 u 10:22
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 15 beba, od toga 8 dječaka i 7 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledana su 203 pacijenta. U internističkoj ambulanti 82, a u hirurškoj ambulanti 121 pacijenta.