KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Delegacija USK u posjeti KCUS

Srijeda 27. sep/ruj 2017.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

Članovi menadžmenta KCUS na čelu sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, razgovarali su danas sa dr. Hazimom Kapićem, ministrom zdravstva USK i dr. Samirom Muminovićem, članom UO KCUS iz ovog kantona.

Tema sastanka je pokretanje inicijative radi zaključenja ugovora između osnivača u skladu sa čl. 6. i 7. Zakona o ustanovama FBiH.

Prema riječima prof. dr. Sebije Izetbegović, KCUS će i dalje nastaviti pružati usluge pacijentima, koji dolaze iz ovoga kantona. USK jedan od osnivača KCUS.

„Pacijenti će kao i uvijek imati prioritet. KCUS će nastaviti da pružati usluge pacijentima koji dolaze iz USK, a u dogovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK". KCUS je spreman pomoći bolnici u Bihaću koja je opterećena finansijskim dugovima i još se oporavlja od požara koji je uništio veliki dio ovog objekta, rekla je prof. dr. Izetbegović.

Razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđivanja saradnje. Zaključeno je da je potrebno i definisati zdravstvene usluge koje će KCUS pružati pacijentima iz USK.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.