KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Delegacija USK u posjeti KCUS

Srijeda 27. sep/ruj 2017.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

Članovi menadžmenta KCUS na čelu sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, razgovarali su danas sa dr. Hazimom Kapićem, ministrom zdravstva USK i dr. Samirom Muminovićem, članom UO KCUS iz ovog kantona.

Tema sastanka je pokretanje inicijative radi zaključenja ugovora između osnivača u skladu sa čl. 6. i 7. Zakona o ustanovama FBiH.

Prema riječima prof. dr. Sebije Izetbegović, KCUS će i dalje nastaviti pružati usluge pacijentima, koji dolaze iz ovoga kantona. USK jedan od osnivača KCUS.

„Pacijenti će kao i uvijek imati prioritet. KCUS će nastaviti da pružati usluge pacijentima koji dolaze iz USK, a u dogovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK". KCUS je spreman pomoći bolnici u Bihaću koja je opterećena finansijskim dugovima i još se oporavlja od požara koji je uništio veliki dio ovog objekta, rekla je prof. dr. Izetbegović.

Razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđivanja saradnje. Zaključeno je da je potrebno i definisati zdravstvene usluge koje će KCUS pružati pacijentima iz USK.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
KCUS - Srijeda 28. feb/vel 2018.
Demanti online magazinu Žurnal
KCUS - Utorak 27. feb/vel 2018.
Obustavljene posjete u KCUS
Objavljeno 19.3.2018 u 08:23
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 23 bebe, od čega 13 dječaka i 10 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 419 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 227, a u internističkoj 192 pacijenta.