KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

DEMANTIJ NA PISANJE NEZAVISNIH NOVINA

Srijeda 21. jun/lip 2017.

Kako bi javnost bila ispravno informisana ovim putem objavljujemo Demantij koji smo uputili Nezavisnim novinama, a vezano za tekst koji je danas objavljen na portalu ove novinske kuće. 
Sarajevo, 21.juni 2017.godine

 

NEZAVISNE NOVINE

N/R GLAVNOG  I ODGOVORNOG UREDNIKA

 

PREDMET: DEMANTIJ

 

Poštovani,

 

Vezano za tekst, koji je objavljen na portalu Nezavisnih novina, dana 21.juna, pod naslovom „Pacijentkinja iz Viteza: U teškom stanju me izbacili iz bolnice bez otpusne liste", autora Nikole Vidačkovića, ovim putem želimo demantirati navode u tekstu, kako bi javnost bila ispravno informisana.

Pacijentica B.K. primljena je i hospitalizirana na Klinici za neurohirurgiju KCUS, te je liječena po postojećim medicinskim protokolima, a u skladu sa dijagnozom koju ista ima, što je praksa u svim medicnskim ustanovama u svijetu.

Pacijentica je nakon zbrinjavanja i poboljšanja zdravstvenog stanja puštena na kućno liječenje. Nije bilo govora o operativnom zahvatu. U  skladu sa oboljenjem pacijentice B.K. predviđena je redovna kontrola  za dva mjeseca.

Kada je u pitanju otpusno pismo, pacijentica isto može preuzeti na Klinici za neurohirurgiju KCUS.S obzirom da u KCUS poštujemo zakonske odredbe, te radimo u cilju zaštite privatnosti naših pacijenata,razumjeti ćete da Vam ovim putem nećemo dostaviti isto na uvid. To može uraditi isključivo pacijentica, svojevoljno.

Molimo Vas za objavu ovog Demantija u cjelosti, kako bismo spriječili širenje neistina i ispravno informisali javnost.

 

 

S poštovanjem,

 

                                                                        PRESS KCUS 

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.