KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

DEMANTIJ NA PISANJE NEZAVISNIH NOVINA

Srijeda 21. jun/lip 2017.

Kako bi javnost bila ispravno informisana ovim putem objavljujemo Demantij koji smo uputili Nezavisnim novinama, a vezano za tekst koji je danas objavljen na portalu ove novinske kuće. 
Sarajevo, 21.juni 2017.godine

 

NEZAVISNE NOVINE

N/R GLAVNOG  I ODGOVORNOG UREDNIKA

 

PREDMET: DEMANTIJ

 

Poštovani,

 

Vezano za tekst, koji je objavljen na portalu Nezavisnih novina, dana 21.juna, pod naslovom „Pacijentkinja iz Viteza: U teškom stanju me izbacili iz bolnice bez otpusne liste", autora Nikole Vidačkovića, ovim putem želimo demantirati navode u tekstu, kako bi javnost bila ispravno informisana.

Pacijentica B.K. primljena je i hospitalizirana na Klinici za neurohirurgiju KCUS, te je liječena po postojećim medicinskim protokolima, a u skladu sa dijagnozom koju ista ima, što je praksa u svim medicnskim ustanovama u svijetu.

Pacijentica je nakon zbrinjavanja i poboljšanja zdravstvenog stanja puštena na kućno liječenje. Nije bilo govora o operativnom zahvatu. U  skladu sa oboljenjem pacijentice B.K. predviđena je redovna kontrola  za dva mjeseca.

Kada je u pitanju otpusno pismo, pacijentica isto može preuzeti na Klinici za neurohirurgiju KCUS.S obzirom da u KCUS poštujemo zakonske odredbe, te radimo u cilju zaštite privatnosti naših pacijenata,razumjeti ćete da Vam ovim putem nećemo dostaviti isto na uvid. To može uraditi isključivo pacijentica, svojevoljno.

Molimo Vas za objavu ovog Demantija u cjelosti, kako bismo spriječili širenje neistina i ispravno informisali javnost.

 

 

S poštovanjem,

 

                                                                        PRESS KCUS 

KCUS
KCUS - Četvrtak 22. mar/ožu 2018.
Do kraja ovog mjeseca isporuka novog MRI aparata
KCUS - Srijeda 21. mar/ožu 2018.
Nabavkom nove opreme KCUS iskoračio u budućnost
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
Objavljeno 23.3.2018 u 08:45
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 9 beba, od toga 6 dječaka i 3 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 156 pacijenata. U internističkoj ambulanti 56, a u hirurškoj ambulanti 100 pacijenata.