KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

KCUS dobio značajno priznanje

Četvrtak 01. feb/vel 2018.

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana bez cigarete sinoć je u u Sarajevu održan "Smoke-free prijem”, manifestacija. Organizator prijema bilo je Udruženje PROI koje već dvije godine provodi kampanju „Smeta mi", a organizaciju su također pomogi Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici Svjetske banke i Švicarske ambasade u BiH.

Ukazano je na značaj borbe za zdravo životno okruženje bez duhanskog dima i upućen apel da entiteti u BiH usvoje nove zakone o kontroli upotrebe duhana i duhanskih prerađevina.

Tokom prijema su dodijeljena priznanja organizacijama i pojedincima za doprinos u stvaranju zdravog okruženja bez duhanskog dima u Bosni i Hercegovini. U kategoriji ustanova bez duhanskog dima je nagrađen Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U ime KCUS nagradu je primio Amer Ovčina, koordinator za kvalitetu u zdravstvu KCUS.
„Kontinuiranim savjetodavnim radom doprinjeli smo prevenciji pušenja duhana, kao i znatnom smanjenju pušaća među zdravstvenim radnicima u KCUS, a koji trebaju da budu dobar primjer svojim pacijentima", kazao je Ovčina.

Dobitnike nagrada odabrali su predstavnici civilnog društva i članovi Odbora za nagrade Partnerstva za BiH bez duhanskog dima.

 

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.