KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam uvedena dodatna smjena za ehokardiografiju

Petak 28. jul/srp 2017.

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS uvedena je dodatna smjena za ultrazvuk srca,ehokardiografiju, zahvaljujući čemu će pacijenti sa kardiovaskularnim problemima kraće čekati termin za ovu dijagnostičku pretragu.

„Ehokardiografija za urgentne pacijente radi se odmah, na osnovu indikacije naših kardiologa. Zahvaljujući uvođenju dodatne smjene skratiti ćemo čekanje i za manje hitne pacijente" – kazao je šef Klinike za bolesti srca, krvnih sudova i reumatizam, prof.dr.Mirza Dilić.

Prof.dr.Dilić istakao je da su pacijenti i njihovo zdravlje prioritet Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te da se radi na svim aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje zdravstvenih usluga pacijentima.

„Nastojimo unaprijediti i ubrzati provođenje sekundarnog B i tercijarnog nivoa zdravstvenih usluga, posebno imajući u vidu da kardiovaskularne bolesti trenutno zahvataju 52% ukupne populacije"-istakao je prof.dr.Dilić

KCUS
Klinička patologija, citologija i humana genetika - Utorak 19. jun/lip 2018.
ZAHVALNICA OJ KLINIČKA PATOLOGIJA, CITOLOGIJA I HUMANA GENETIKA
KCUS - Ponedjeljak 18. jun/lip 2018.
OGLAS za prijem radnika u radni odnos
Objavljeno 18.6.2018 u 11:00
Tokom praznika u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 35 beba, od toga 18 dječaka i 17 djevojčica. - Tokom praznika u Klinici urgentne medicine pregledano je 633 pacijenta. U internističkoj 241, a u hirurškoj ambulanti 392 pacijenata.