KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Novosti - Klinička biohemija sa imunologijom

Promocija knjige "Tumorska imunologija" prof. dr. Jasenka Karamenhića

Petak 24. jun/lip 2016.

U Zagrebu, u Hotelu International, održana je međunarodna promocija knjige autora acc.prof.dr. Jasenka Karamehića i saradnika pod nazivom „Tumorska imunologija". O knjizi i o autoru govorila je promotor knjige prof.dr. Asja Stipić-Marković, predsjednica Udruženja imunologa i alergologa Hrvatske i prim.dr.sci. Marinko Artuković, UO HDAKI. Pri tome su naveli značaj ovog udžbenika i njegov doprinos u razumijevanju imunoloških aspekata u dijagnostici, terapiji i menadžmentu pacijenata oboljelih od malignih oboljenja. Ovdje je naglašen i veliki publicistički doprinos u oblasti transplantacione imunologije i imunologije uopšte autora prof.dr. Jasenka Karamehića i domaćih saradnika kao i američkih saradnika sa Univerziteta Yale i Harward.

Prof.dr. Asja Stipić-Marković je pročitala biografiju prof. Karamehića i naglasila veliki publicistički opus ovog znanstvenika i objavljenih 18 knjiga kao autora i koautora, 241 rada i voditelja preko 50 domaćih i međunarodnih projekata. Uz to prof. Karamehić je bio pionir prvih poslijeratnih transplantacija bubrega u BiH.

Prof.dr. Jasenko Karamehić je poklonio posljednjih pet knjiga kolegama u Hrvatskoj i naglasio kako je značajno da se odnosi koji su na ovom skupu uspostavljeni još više prodube i budu još uspješniji u budućnosti. Naišli smo na odlično prihvatanje i podršku Udruženja imunologa koje je i formirano tek prije mjesec dana i 14.05.2016. godine u Mostaru održalo svoju prvu skupštinu. Zahvaljujemo na pozivu Hrvatskog Udruženja imunologa, koji su nas pozvali da budemo suorganizatori i aktivni učesnici ovoga renomiranog međunarodnog skupa.

Klinička imunologija - Petak 24. jun/lip 2016.
Promocija knjige "Tumorska imunologija" prof. dr. Jasenka Karamenhića
Klinička hemija i biohemija - Petak 27. nov/stu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Nermina Klapuh-Bukvić
Klinička imunologija - Ponedjeljak 23. nov/stu 2015.
Odbrana magistarskog rada dr. Altaira Jažić-Durmišević
Klinička imunologija - Petak 19. jun/lip 2015.
Osnovano Udruženje imunologa u BiH
Klinička hemija i biohemija - Ponedjeljak 07. jul/srp 2014.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinička hemija i biohemija - Ponedjeljak 07. jul/srp 2014.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinička imunologija - Utorak 18. mar/ožu 2014.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinička imunologija - Utorak 18. mar/ožu 2014.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinička hemija i biohemija - Petak 22. nov/stu 2013.
Odbrana magistarskog rada dr. Berina Hasanefendić
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.