KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Novosti - Klinička imunologija

Promocija knjige "Tumorska imunologija" prof. dr. Jasenka Karamenhića

Petak 24. jun/lip 2016.

U Zagrebu, u Hotelu International, održana je međunarodna promocija knjige autora acc.prof.dr. Jasenka Karamehića i saradnika pod nazivom „Tumorska imunologija". O knjizi i o autoru govorila je promotor knjige prof.dr. Asja Stipić-Marković, predsjednica Udruženja imunologa i alergologa Hrvatske i prim.dr.sci. Marinko Artuković, UO HDAKI. Pri tome su naveli značaj ovog udžbenika i njegov doprinos u razumijevanju imunoloških aspekata u dijagnostici, terapiji i menadžmentu pacijenata oboljelih od malignih oboljenja. Ovdje je naglašen i veliki publicistički doprinos u oblasti transplantacione imunologije i imunologije uopšte autora prof.dr. Jasenka Karamehića i domaćih saradnika kao i američkih saradnika sa Univerziteta Yale i Harward.

Prof.dr. Asja Stipić-Marković je pročitala biografiju prof. Karamehića i naglasila veliki publicistički opus ovog znanstvenika i objavljenih 18 knjiga kao autora i koautora, 241 rada i voditelja preko 50 domaćih i međunarodnih projekata. Uz to prof. Karamehić je bio pionir prvih poslijeratnih transplantacija bubrega u BiH.

Prof.dr. Jasenko Karamehić je poklonio posljednjih pet knjiga kolegama u Hrvatskoj i naglasio kako je značajno da se odnosi koji su na ovom skupu uspostavljeni još više prodube i budu još uspješniji u budućnosti. Naišli smo na odlično prihvatanje i podršku Udruženja imunologa koje je i formirano tek prije mjesec dana i 14.05.2016. godine u Mostaru održalo svoju prvu skupštinu. Zahvaljujemo na pozivu Hrvatskog Udruženja imunologa, koji su nas pozvali da budemo suorganizatori i aktivni učesnici ovoga renomiranog međunarodnog skupa.

Error in /newslistsub.wbsp

The following internal error has occurred:
The database has been placed in a state by user 'Admin' on machine 'KRIPTON' that prevents it from being opened or locked.
Error Number = -2147467259
Last file:
In line: $wbsrq[/sr/clinic.sr|id=novosti_klinicka_imunologija]
Function: $wbsrq
Please note what you were doing when this problem occurred, so we can identify and correct it. Write down the Web page you were using, any data you may have entered into a form or search box, and anything else that may help us duplicate the problem.Then contact the administrator of this service:
<webmaster@kcus.ba>
Objavljeno 16.4.2018 u 08:50
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 32 bebe, od čega 16 dječaka i 16 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 460 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 292, a u internističkoj 168 pacijenata.