KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

OBAVJEŠTENJE ZA PACIJENTE

Ponedjeljak 09. okt/lis 2017.

Obavještavamo pacijente da su netačni navodi pojedinih medija, a vezano za navodne kvarove i prekide rada Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS.

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS radi se u skladu sa postojećim programima i protokolima, bez prekida ili vraćanja pacijenata. Holter EKG radi, rekorderi su potpuno ispravni, ultrazvuk radi, pregled pacijenata radi se svaki dan, uključujući i dane vikenda, a svaki dan rade 2 tima ljekara i medicinskog osoblja, te je uvedena i dodatna smjena.

S obzirom da domovi zdravlja imaju holtere i ehokardiografske aparate, određeni pregledi mogu se uraditi i u pripadajućim domovima zdravlja. KCUS je ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene usluge, koja zbrinjava izuzetno teške i životno ugrožene bolesnike. Nisu svi pacijenti za tercijarni nivo zbrinjavanja. Domovi zdravlja su dužni pružiti usluge za koje posjeduju potrebne aparate i osposobljeno osoblje. Pravilnim usmjeravanjem i zbrinjavanjem pacijenata najviše ćemo olakšati bolesnicima, te skratiti bespotrebno hodanje i čekanje na preglede.

Klinika za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS poduzeti će apsolutno sve mjere i aktivnosti kako bismo pružili adekvatne zdravstvene usluge našim pacijentima, te odbacujemo i osuđujemo lažne navode i klevete, kojima se isključivo nanosi šteta našim pacijentima.

 

 

 

KLINIKA ZA BOESTI SRCA, KRVNIH ŽILA I REUMATIZAM KCUS

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 18. jun/lip 2018.
OGLAS za prijem radnika u radni odnos
KCUS - Četvrtak 07. jun/lip 2018.
Besplatno pregledano više od 700 pacijenta
KCUS - Četvrtak 07. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredovati
KCUS - Petak 01. jun/lip 2018.
Kampanja EUROMELANOMA 2018
KCUS - Petak 01. jun/lip 2018.
U KCUS uspješno operisana tromjesečna beba
KCUS - Četvrtak 31. maj/svi 2018.
Oglas za prijem radnika za potrebe Klinike za urologiju
Objavljeno 18.6.2018 u 11:00
Tokom praznika u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 35 beba, od toga 18 dječaka i 17 djevojčica. - Tokom praznika u Klinici urgentne medicine pregledano je 633 pacijenta. U internističkoj 241, a u hirurškoj ambulanti 392 pacijenata.