NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 7 beba, od toga 3 dječaka i 4 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 212 pacijenata. U internističkoj ambulanti 71, a u hirurškoj ambulanti 141 pacijent.
Objavljeno : 20.10.2017 u 09:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 7 beba, od toga 3 dječaka i 4 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 212 pacijenata. U internističkoj ambulanti 71, a u hirurškoj ambulanti 141 pacijent.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

OBAVJEŠTENJE ZA PACIJENTE

Ponedjeljak 09. okt/lis 2017.

Obavještavamo pacijente da su netačni navodi pojedinih medija, a vezano za navodne kvarove i prekide rada Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS.

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS radi se u skladu sa postojećim programima i protokolima, bez prekida ili vraćanja pacijenata. Holter EKG radi, rekorderi su potpuno ispravni, ultrazvuk radi, pregled pacijenata radi se svaki dan, uključujući i dane vikenda, a svaki dan rade 2 tima ljekara i medicinskog osoblja, te je uvedena i dodatna smjena.

S obzirom da domovi zdravlja imaju holtere i ehokardiografske aparate, određeni pregledi mogu se uraditi i u pripadajućim domovima zdravlja. KCUS je ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene usluge, koja zbrinjava izuzetno teške i životno ugrožene bolesnike. Nisu svi pacijenti za tercijarni nivo zbrinjavanja. Domovi zdravlja su dužni pružiti usluge za koje posjeduju potrebne aparate i osposobljeno osoblje. Pravilnim usmjeravanjem i zbrinjavanjem pacijenata najviše ćemo olakšati bolesnicima, te skratiti bespotrebno hodanje i čekanje na preglede.

Klinika za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS poduzeti će apsolutno sve mjere i aktivnosti kako bismo pružili adekvatne zdravstvene usluge našim pacijentima, te odbacujemo i osuđujemo lažne navode i klevete, kojima se isključivo nanosi šteta našim pacijentima.

 

 

 

KLINIKA ZA BOESTI SRCA, KRVNIH ŽILA I REUMATIZAM KCUS

KCUS
KCUS - Petak 20. okt/lis 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
KCUS - Petak 20. okt/lis 2017.
Informacija za javnost
KCUS - Petak 13. okt/lis 2017.
PREUZETO SAOPĆENJE SINDIKATA KCUS
KCUS - Četvrtak 12. okt/lis 2017.
Uspješno završen Kongres BANTAO
KCUS - Ponedjeljak 09. okt/lis 2017.
OBAVJEŠTENJE ZA PACIJENTE
Klinika za dermatovenerologiju - Ponedjeljak 09. okt/lis 2017.
U Ženevi održan 26. Kongres Evropske Akademije dermatovenerologa
KCUS - Ponedjeljak 02. okt/lis 2017.
Klinici za očne bolesti uručena dva značajna aparata