KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

OBAVJEŠTENJE ZA PACIJENTE

Ponedjeljak 09. okt/lis 2017.

Obavještavamo pacijente da su netačni navodi pojedinih medija, a vezano za navodne kvarove i prekide rada Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS.

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS radi se u skladu sa postojećim programima i protokolima, bez prekida ili vraćanja pacijenata. Holter EKG radi, rekorderi su potpuno ispravni, ultrazvuk radi, pregled pacijenata radi se svaki dan, uključujući i dane vikenda, a svaki dan rade 2 tima ljekara i medicinskog osoblja, te je uvedena i dodatna smjena.

S obzirom da domovi zdravlja imaju holtere i ehokardiografske aparate, određeni pregledi mogu se uraditi i u pripadajućim domovima zdravlja. KCUS je ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene usluge, koja zbrinjava izuzetno teške i životno ugrožene bolesnike. Nisu svi pacijenti za tercijarni nivo zbrinjavanja. Domovi zdravlja su dužni pružiti usluge za koje posjeduju potrebne aparate i osposobljeno osoblje. Pravilnim usmjeravanjem i zbrinjavanjem pacijenata najviše ćemo olakšati bolesnicima, te skratiti bespotrebno hodanje i čekanje na preglede.

Klinika za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS poduzeti će apsolutno sve mjere i aktivnosti kako bismo pružili adekvatne zdravstvene usluge našim pacijentima, te odbacujemo i osuđujemo lažne navode i klevete, kojima se isključivo nanosi šteta našim pacijentima.

 

 

 

KLINIKA ZA BOESTI SRCA, KRVNIH ŽILA I REUMATIZAM KCUS

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
KCUS - Ponedjeljak 20. aug/kol 2018.
Pohvala pacijentice
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.