KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Odavanje počasti žrtvama Srebrenice

Utorak 11. jul/srp 2017.

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i ove godine simobolično će obilježiti 11. juli. Sindikat KCUS podijeliti će uposlenicima „Cvijet Srebrenice", simbol stradanja 8.372 civila u julu 1995. godine.   

To je način da i uposlenici najveće zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini odaju počast žrtvama najvećeg masakra u skorijoj prošlosti naše države.

Uposlenici KCUS najdublje suosjećaju sa porodicama iz Srebrenice, noseći u svojim srcima tugu i sjećanje na nevine žrtve genocida, počinjene od agresorske ruke.

„U svojim srcima nosimo i ponos na hrabre majke, sestre i kćeri srebreničkih šehida, koje uporno traže kosti svojih najmilijih i traže pravdu i za sebe i za njih. Nećemo zaboraviti genocid počinjen u Srebrenici" – istakli su uposlenici KCUS.

KCUS je danas 11.jula,kao i  prošle godine, poslao stručni tim u Srebrenicu, kako bi mogli ukazati medicinsku pomoć onima kojima bude potrebna.

U hirurškom timu su: mr.sci. med. dr. Adi Mulabdić, ljekar specijalista opšte hirurgije, subspecijalista abdominalne hirurgije, dr. Suvad Vuk, specijalista anestezije i reanimacije, dr. Elvir Baždar, ljekar specijalista ortoped i Ildin Torlak, medicinski tehničar – gipser.

U znak sjećanja i odavanje počasti srebreničkim žrtvama zastave u krugu KCUS  spuštene su na pola koplja. 

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.