KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Odavanje počasti žrtvama Srebrenice

Utorak 11. jul/srp 2017.

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i ove godine simobolično će obilježiti 11. juli. Sindikat KCUS podijeliti će uposlenicima „Cvijet Srebrenice", simbol stradanja 8.372 civila u julu 1995. godine.   

To je način da i uposlenici najveće zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini odaju počast žrtvama najvećeg masakra u skorijoj prošlosti naše države.

Uposlenici KCUS najdublje suosjećaju sa porodicama iz Srebrenice, noseći u svojim srcima tugu i sjećanje na nevine žrtve genocida, počinjene od agresorske ruke.

„U svojim srcima nosimo i ponos na hrabre majke, sestre i kćeri srebreničkih šehida, koje uporno traže kosti svojih najmilijih i traže pravdu i za sebe i za njih. Nećemo zaboraviti genocid počinjen u Srebrenici" – istakli su uposlenici KCUS.

KCUS je danas 11.jula,kao i  prošle godine, poslao stručni tim u Srebrenicu, kako bi mogli ukazati medicinsku pomoć onima kojima bude potrebna.

U hirurškom timu su: mr.sci. med. dr. Adi Mulabdić, ljekar specijalista opšte hirurgije, subspecijalista abdominalne hirurgije, dr. Suvad Vuk, specijalista anestezije i reanimacije, dr. Elvir Baždar, ljekar specijalista ortoped i Ildin Torlak, medicinski tehničar – gipser.

U znak sjećanja i odavanje počasti srebreničkim žrtvama zastave u krugu KCUS  spuštene su na pola koplja. 

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. feb/vel 2018.
ŠIRENJE NEISTINA O KCUS
KCUS - Četvrtak 01. feb/vel 2018.
KCUS dobio značajno priznanje
KCUS - Četvrtak 25. jan/sij 2018.
Hematološki bolesnici KCUS u novom prostoru CMB
Objavljeno 22.2.2018 u 08:17
U protekla 24 u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 7 beba, od toga 2 dječaka i 5 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 192 pacijenta. U internističkoj 76, a u hiruškoj ambulanti 116 pacijenata.