KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Otvorena Ambulanta za terapiju bola

Petak 22. sep/ruj 2017.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

Na KCUS-u otvorena Ambulanta za terapiju bola

Klinika za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu otvorila je Ambulantu za terapiju bola, namijenjenu za liječenje pacijenata koji pate od bilo koje vrste akutne ili hronične boli, maligne ili nemaligne. Ambulanta za terapiju bola je od velikog značaja za pacijente, jer će unaprijediti i poboljšati kvalitet života naših korisnika usluga, a pogotovo neuroloških i onkoloških bolesnika.

Svakoj boli treba pristupiti vrlo oprezno i po mogućnosti je ukloniti ili značajno smanjiti bolove od kojih pacijent pati. Uz veliki broj terapijskih postupaka pacijenti ne bi trebali trpjeti jake bolove.Terapijski postupci koji se primjenjuju su farmakoterapija, te nefarmakološko liječenje i minimalno invazivno liječenje. Ova vrsta ambulante za liječenje boli je otvorena prvi put u KCUS. Zahvaljujući menadžmentu koji je imao razumijevanje za naš zahtjev i na naše zadovoljstvo otvorena je ambulanta i mi smo počeli sa radom", pojasnila je prim.mr.sci.dr Amela Katica-Mulalić, šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS.

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
KCUS - Ponedjeljak 20. aug/kol 2018.
Pohvala pacijentice
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.