NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Objavljeno : 5.12.2017 u 08:51 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Otvoreno pismo predsjednika UO KCUS prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću

Subota 23. sep/ruj 2017.

Poštovani prof. dr. Ismete Gavrankapetanoviću,

U okviru mandata predsjednika UO KCUS, koji mi je dodijeljen prije skoro dvije godine, po prvi put se javno obraćam, a nakon niza izrečenih neistina u javnosti o vršenju mobinga nad Vama, navodnih prijetnji, ucjena i zastrašivanja. Neistine su prezentirane od strane Vas i Vašeg pravnog zastupnika – glasnogovornika gdin. Senada Pećanina, te ovim putem želim javnost informisati o stvarnim činjenicama, ali i Vama osobno uputiti određeno pitanje.

Vi dobro znate da niste smijenjeni, nego Vam je istekao mandat nakon 19 godina. Niko Vas nije ni pokušao otjerati sa radnog mjesta kako se to uporno prezentira u javnosti, jer ste potpisali novi Ugovor o radu. Neprikosnoveno ste vladali ovom Klinikom kao da je Vaše privatno vlasništvo. O tome niko nije javno govorio, jer ste dugo ( 12 godina) uživali zaštitu svog brata prof. dr. Farisa Gavrankapetnanovića, bivšeg direktora KCUS, a nakon njega dijelom od strane ostalih direktora.

Javnost je zaboravila, ali opet mi nismo, da ste obavljali nekoliko funkcija u KCUS u isto vrijeme. Bili ste direktor Instituta za naučnoistraživački rad i razvoj KCUS, član ili predsjednik u nekoliko komisija, šef Dječijeg odjela i naravno „nula od šefa" kako ste izjavili u jednom od medija, na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Malo, zar ne???

Na poziciju šefa Klinike došli ste sa 36 godina, kada ste smijenili tadašnjeg šefa Klinike, uvaženog ortopeda, čije stvari ste izbacili iz njegovog kabineta na hodnik klinike. Nije li to tada bilo ponižavajuće?

 

Konstantno javno forsirate priču o Vašim ratnim zaslugama, a moguće da ste zaboravili da i među nama, ostalim ljekarima, a Vašim kolegama ima boraca i zaslužnih građana Sarajeva. I mi smo ponosno učestvovali u odbrani BiH i nismo to iskoristili u građenju vlastitog imidža ili možda kulta ličnosti.

Izostajali ste sa posla kada ste htjeli, primali ste i operisali koga ste htjeli i željeli, često i sa drugih odjela, a najčešće upućujući pacijente iz Vaše privatne ordinacije. U zavisnosti od društvenog rejtinga, odrasle i starije pacijente smještali ste na Dječiji odjel, što je po svim normama medicinske doktrine zabranjeno. Niste se obazirali na uznemiravanje bolesne djece i njihovih majki.

Nakon imenovanja novog v.d. šefa Klinike i šefova odjela pokušavali ste da opstruitate rad i novu organizaciju Klinike. Na jutranjim sastancima pokušavali ste raznim upadicama i uvredana prema nama, Vašim kolegama, da ometate sastanak. Javnost ne zna da je došlo do verbalnog i fizičkog nasrtaja od strane Vas i trojice Vaših istomišljenika na v.d.šefa Klinike, doc.dr.Džemila Omerovića i predsjednika UO, prim.dr. Jasmina Kapetanovića.

Opstruirali ste rad Komisije za primopredaju dužnosti, prijetili ste predsjedniku i ostalim članovima ovog radnog tijela. Vaš pravni zastupnik je pozivao policiju u pokušaju da se redovan rad Komisije prikaže kao krivično djelo. Reagovao je i javni tužilac i konstatirao da nema elemenata krivičnog djela i da Komisija može nastaviti sa radom, o čemu javnost do sada nije bila obavještena.

Profesore, kolege na Klinici za ortopediju i traumatologiju, kao i ja osobno, želimo raditi u normalnim uslovima i u punom kapacitetu. Želimo da svi pacijenti imaju isti tretman i da objavimo javno listu čekanja za sve operacije, da pacijenti napokon, saznaju kad će biti operisani i da ih ne može potisnuti neko ko je Vaš privatni pacijent ili poznata ličnost. Klinika za ortopediju i traumatologiju je predugo bila Vaš privatni poligon.

Upućujem Vam javno pitanje, na koje bih kao građanin volio dobiti odgovor, da li i dalje nezakonito radite u privatnoj praksi, u ordinaciji na Skenderiji, u Ulici Terezije br.38?

S obzirom da ste u okviru gostovanja na Face TV, između ostalih neistina, naveli i neistine vezano za PZU Apoteka Dina, kako bi javnost bila ispravno informisana, ističem da PZU Apoteka DINA posluje već 18 godina, te da je vlasnica i direktorica Elvedina Kapetanović.

Na kraju Vas informišem da ćete klevete i neistine koje ste iznijeli tokom gostovanja u „Centralnom Dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem", na FACE TV, morati i dokazati nadležnom Sudu.

 

 

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA KCUS

Prim.dr.Jasmin Kapetanović

KCUS
KCUS - Četvrtak 07. dec/pro 2017.
Magazin "Stav": Klinike u rangu sa svjetskim centrima
KCUS - Petak 01. dec/pro 2017.
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-a
KCUS - Srijeda 29. nov/stu 2017.
Poziv uposlenicima KCUS