KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Počeli radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju

Srijeda 18. okt/lis 2017.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

 

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počeli su radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju, zahvaljujući čemu će se poboljšati uslovi boravka psihijatrijskih bolesnika kao i radni uslovi zaposlenika.

U okviru planiranih radova predviđena je termoizolacija vanjske fasade, zamjena stolarija i bravarije, postavljanje toplotnih izolacija, sanacija krova, te ugradnja termostatskih ventila na radijatorima.

Neposredno pored ove Klinike nedavno su podrezana stabla, čije su krošnje dugi niz godina onemogućavale ulazak dnevne svjetlosti u bolesničke prostorije, što je dodatno pogoršavalo stanje pacijenata.

Predviđeno je da se prostor uredi u skladu sa važećim standardima, biće ograđen i njegova namjera će biti isključivo za psihijatrijske bolesnike.

Bolesnicima će se omogućiti izlazak van bolesničkih soba, gdje će pod nadzorom i uz saradnju sa medicinskim osobljem imati radionice u prirodnom ambijentu i radnu terapiju u vrtu, što će doprinijeti njihovom oporavku.

 

 

 

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
KCUS - Srijeda 28. feb/vel 2018.
Demanti online magazinu Žurnal
KCUS - Utorak 27. feb/vel 2018.
Obustavljene posjete u KCUS
Objavljeno 19.3.2018 u 08:23
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 23 bebe, od čega 13 dječaka i 10 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 419 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 227, a u internističkoj 192 pacijenta.