KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Počeli radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju

Srijeda 18. okt/lis 2017.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

 

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počeli su radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju, zahvaljujući čemu će se poboljšati uslovi boravka psihijatrijskih bolesnika kao i radni uslovi zaposlenika.

U okviru planiranih radova predviđena je termoizolacija vanjske fasade, zamjena stolarija i bravarije, postavljanje toplotnih izolacija, sanacija krova, te ugradnja termostatskih ventila na radijatorima.

Neposredno pored ove Klinike nedavno su podrezana stabla, čije su krošnje dugi niz godina onemogućavale ulazak dnevne svjetlosti u bolesničke prostorije, što je dodatno pogoršavalo stanje pacijenata.

Predviđeno je da se prostor uredi u skladu sa važećim standardima, biće ograđen i njegova namjera će biti isključivo za psihijatrijske bolesnike.

Bolesnicima će se omogućiti izlazak van bolesničkih soba, gdje će pod nadzorom i uz saradnju sa medicinskim osobljem imati radionice u prirodnom ambijentu i radnu terapiju u vrtu, što će doprinijeti njihovom oporavku.

 

 

 

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Utorak 14. aug/kol 2018.
Uskoro otvaranje dnevne onkološke bolnice KCUS
KCUS - Petak 03. aug/kol 2018.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Objavljeno 1.8.2018 u 10:22
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 15 beba, od toga 8 dječaka i 7 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledana su 203 pacijenta. U internističkoj ambulanti 82, a u hirurškoj ambulanti 121 pacijenta.