NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Objavljeno : 17.1.2018 u 00:00 Svi izvještaji
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica.
U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Počeli radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju

Srijeda 18. okt/lis 2017.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

 

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počeli su radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju, zahvaljujući čemu će se poboljšati uslovi boravka psihijatrijskih bolesnika kao i radni uslovi zaposlenika.

U okviru planiranih radova predviđena je termoizolacija vanjske fasade, zamjena stolarija i bravarije, postavljanje toplotnih izolacija, sanacija krova, te ugradnja termostatskih ventila na radijatorima.

Neposredno pored ove Klinike nedavno su podrezana stabla, čije su krošnje dugi niz godina onemogućavale ulazak dnevne svjetlosti u bolesničke prostorije, što je dodatno pogoršavalo stanje pacijenata.

Predviđeno je da se prostor uredi u skladu sa važećim standardima, biće ograđen i njegova namjera će biti isključivo za psihijatrijske bolesnike.

Bolesnicima će se omogućiti izlazak van bolesničkih soba, gdje će pod nadzorom i uz saradnju sa medicinskim osobljem imati radionice u prirodnom ambijentu i radnu terapiju u vrtu, što će doprinijeti njihovom oporavku.

 

 

 

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV