KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Predavanje u KCUS

Srijeda 22. mar/ožu 2017.

U okviru kontinuirane edukacije i usavršavanja uposlenika KCUS, u Velikom amfiteatru KCUS održano je stručno predavanje na temu  „Sistem za organizovanje i sprovođenje racionalne farmakoterapije u bolnici tercijarnog nivoa".

Predavanje je održano u organizaciji Discipline za nauku i nastavu KCUS i Sektora za poboljšanje kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga, a predavač je bio prof.dr.Zoran Todorović, klinički farmakolog, univerzitetski profesor i šef Kliničke farmakologije Kliničkog bolničkog centra „Bežanijska kosa" iz Beograda.

Koordinator za  poboljšanje kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga, mr. Amer Ovčina, iskazao je veliko zadovoljstvo saradnjom sa prof.dr.Todorovićem.

 „Raduje nas da nas je svojim prisustvom po drugi put počastio veliki stručnjak, kakav je prof.Todorović, koji je ove godine uzeo učešće i u našem Simpozijumu na temu Bolničke infekcije. Pohvalno je da naše edukativne programe pohađaju i zdravstveni uposlenici iz drugih zdravstvenih ustanova, s područja Kantona Sarajevo" -  kazao je mr.Ovčina.

Pozdravni govor u ime KCUS održao je šef Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam, prof.dr.Mirza Dilić, naglasivši da je edukacija jedan od osnovnih elemenata u poboljšanju zdravstvenih usluga.

„ Pacijent i njegova dobrobit je naš prioritet, a konstantnom edukacijom doprinosimo i poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga. Klinički centar Univerziteta u Sarajevu će i u buduće nastaviti program edukacije naših uposlenika" – kazao je prof.dr.Dilić u svom obraćanju.  

 

KCUS
KCUS - Četvrtak 26. apr/tra 2018.
Uveden režim redovnih posjeta bolesnicima u KCUS
Objavljeno 14.5.2018 u 08:18
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 26 beba, od čega 14 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 411 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 271, a u internističkoj 140 pacijenata.