NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 12 beba, od toga 3 dječaka i 9 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledana su 204 pacijenta. U internističkoj ambulanti 76, a u hirurškoj ambulanti 128 pacijenata.
Objavljeno : 20.7.2017 u 14:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 12 beba, od toga 3 dječaka i 9 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledana su 204 pacijenta. U internističkoj ambulanti 76, a u hirurškoj ambulanti 128 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Predavanje u KCUS

Srijeda 22. mar/ožu 2017.

U okviru kontinuirane edukacije i usavršavanja uposlenika KCUS, u Velikom amfiteatru KCUS održano je stručno predavanje na temu  „Sistem za organizovanje i sprovođenje racionalne farmakoterapije u bolnici tercijarnog nivoa".

Predavanje je održano u organizaciji Discipline za nauku i nastavu KCUS i Sektora za poboljšanje kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga, a predavač je bio prof.dr.Zoran Todorović, klinički farmakolog, univerzitetski profesor i šef Kliničke farmakologije Kliničkog bolničkog centra „Bežanijska kosa" iz Beograda.

Koordinator za  poboljšanje kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga, mr. Amer Ovčina, iskazao je veliko zadovoljstvo saradnjom sa prof.dr.Todorovićem.

 „Raduje nas da nas je svojim prisustvom po drugi put počastio veliki stručnjak, kakav je prof.Todorović, koji je ove godine uzeo učešće i u našem Simpozijumu na temu Bolničke infekcije. Pohvalno je da naše edukativne programe pohađaju i zdravstveni uposlenici iz drugih zdravstvenih ustanova, s područja Kantona Sarajevo" -  kazao je mr.Ovčina.

Pozdravni govor u ime KCUS održao je šef Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam, prof.dr.Mirza Dilić, naglasivši da je edukacija jedan od osnovnih elemenata u poboljšanju zdravstvenih usluga.

„ Pacijent i njegova dobrobit je naš prioritet, a konstantnom edukacijom doprinosimo i poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga. Klinički centar Univerziteta u Sarajevu će i u buduće nastaviti program edukacije naših uposlenika" – kazao je prof.dr.Dilić u svom obraćanju.  

 

KCUS
KCUS - Četvrtak 20. jul/srp 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
KCUS - Četvrtak 20. jul/srp 2017.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinika za hemodijalizu - Ponedjeljak 17. jul/srp 2017.
Najveći nefrološki naučni skup BANTAO u Sarajevu
KCUS - Petak 14. jul/srp 2017.
Saopćenje za javnost
KCUS - Srijeda 12. jul/srp 2017.
Ispravka javnog poziva
KCUS - Utorak 11. jul/srp 2017.
Odavanje počasti žrtvama Srebrenice
KCUS - Utorak 11. jul/srp 2017.
Etički poslovni kodeks KCUS - dopunjena verzija
KCUS - Ponedjeljak 10. jul/srp 2017.
Poništenje dijela Javnog oglasa za prijem PK radnika