KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Priznanje za KCUS i prof.dr. Mirzu Biščevića

Četvrtak 22. jun/lip 2017.

Priznanje za KCUS i prof. dr. Mirzu Biščevića

 

Na 18. kongresu Evropske federacije nacionalnih udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT) koji je održan prije nekoliko dana u Beču, prof. dr Mirza Bišćević sa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, izabran je u glavni odbor ove organizacije https://www.efort.org/about-us/board/.

 

EFORT je neprofitna panevropska organizacija koja djeluje u ime evropske ortopedske i traumatološke javnosti. Pored promocije istraživanja i usavršavanja, razmjene znanja i iskustva, uspostavljanja evropskih standarda u praksi, glavni općedruštveni ciljevi ove organizacije su održavanje pokretljivosti čovjeka, odnosno unapređenje muskoloskeletnog zdravlja i kvalitete života. Ovu zadaću EFORT vrši kroz organizovanje kongresa, EU specijalističkih ispita, izradu smjernica rada i razvoja ortopedsko-traumatološke struke, asistenciju različitim medicinskim odborima EU u planiranju projekata i drugih aktivnosti u oblasti zdravstvene zaštite i sl.

 

Imenovanje prof. dr. Bišćevića, pored ostalog predstavlja i priznanje KCUS-u kao instituciji u kojoj je moguć razvoj svakog pojedinca i dostizanje evropskih i svjetskih nivoa u različitim medicinskim oblastima, a za Bosnu i Hercegovinu dodatnu mogućnost razvoja ove oblasti kroz različite vidove podrške (projekti, stipendije, edukacije i sl.).

 


KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.