NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Objavljeno : 5.12.2017 u 08:51 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Priznanje za KCUS i prof.dr. Mirzu Biščevića

Četvrtak 22. jun/lip 2017.

Priznanje za KCUS i prof. dr. Mirzu Biščevića

 

Na 18. kongresu Evropske federacije nacionalnih udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT) koji je održan prije nekoliko dana u Beču, prof. dr Mirza Bišćević sa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, izabran je u glavni odbor ove organizacije https://www.efort.org/about-us/board/.

 

EFORT je neprofitna panevropska organizacija koja djeluje u ime evropske ortopedske i traumatološke javnosti. Pored promocije istraživanja i usavršavanja, razmjene znanja i iskustva, uspostavljanja evropskih standarda u praksi, glavni općedruštveni ciljevi ove organizacije su održavanje pokretljivosti čovjeka, odnosno unapređenje muskoloskeletnog zdravlja i kvalitete života. Ovu zadaću EFORT vrši kroz organizovanje kongresa, EU specijalističkih ispita, izradu smjernica rada i razvoja ortopedsko-traumatološke struke, asistenciju različitim medicinskim odborima EU u planiranju projekata i drugih aktivnosti u oblasti zdravstvene zaštite i sl.

 

Imenovanje prof. dr. Bišćevića, pored ostalog predstavlja i priznanje KCUS-u kao instituciji u kojoj je moguć razvoj svakog pojedinca i dostizanje evropskih i svjetskih nivoa u različitim medicinskim oblastima, a za Bosnu i Hercegovinu dodatnu mogućnost razvoja ove oblasti kroz različite vidove podrške (projekti, stipendije, edukacije i sl.).

 


KCUS
KCUS - Srijeda 13. dec/pro 2017.
KCUS funkcionira uspješnije nego ranije
KCUS - Četvrtak 07. dec/pro 2017.
Magazin "Stav": Klinike u rangu sa svjetskim centrima