KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

RVI paraplegičari posjetili KCUS

Srijeda 05. jul/srp 2017.

Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH i Udruženja ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo, posjetili su danas Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i razgovarali sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, direktorom hiruških disciplina Dželaludinom Junuzovićem i direktoricom internistčkih disciplina prof. dr. Senijom Rašić.

Sastanku su prisustvovali gdin. Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH, gdin.Šefkija Žero, potpredsjednik ove organizacije i gdin. Sudar Elvis, predsjednik Udruženja RVI Kantona Sarajevo.

Prema riječima generalne direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović, KCUS je ustanova koja u cjelokupnom kapacitetu može da pruži svu zdravstvenu njegu ovoj boračkoj populaciji.

„Mi imamo veliko razumijevanje i nastaviti ćemo u budućnosti da vam pružamo medicinsku pomoć. Naša je zadaća i u budućnosti da radimo još bolje i da poboljšamo usluge za naše pacijente", rekla je prof. dr. Izetbegović.

Članovi Saveza i Udruženja istakli su da su zadovoljni uslugom i komunikacijom sa osobljem KCUS.

Prilikom sastanka razgovarano je mogućnostima unaprijeđivanja saradnje u smislu pružanja zdravstvene usluge pacijentima iz grupe RVI i paraplegičara.

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. feb/vel 2018.
ŠIRENJE NEISTINA O KCUS
KCUS - Četvrtak 01. feb/vel 2018.
KCUS dobio značajno priznanje
KCUS - Četvrtak 25. jan/sij 2018.
Hematološki bolesnici KCUS u novom prostoru CMB
Objavljeno 22.2.2018 u 08:17
U protekla 24 u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 7 beba, od toga 2 dječaka i 5 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 192 pacijenta. U internističkoj 76, a u hiruškoj ambulanti 116 pacijenata.