KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

RVI paraplegičari posjetili KCUS

Srijeda 05. jul/srp 2017.

Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH i Udruženja ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo, posjetili su danas Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i razgovarali sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, direktorom hiruških disciplina Dželaludinom Junuzovićem i direktoricom internistčkih disciplina prof. dr. Senijom Rašić.

Sastanku su prisustvovali gdin. Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH, gdin.Šefkija Žero, potpredsjednik ove organizacije i gdin. Sudar Elvis, predsjednik Udruženja RVI Kantona Sarajevo.

Prema riječima generalne direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović, KCUS je ustanova koja u cjelokupnom kapacitetu može da pruži svu zdravstvenu njegu ovoj boračkoj populaciji.

„Mi imamo veliko razumijevanje i nastaviti ćemo u budućnosti da vam pružamo medicinsku pomoć. Naša je zadaća i u budućnosti da radimo još bolje i da poboljšamo usluge za naše pacijente", rekla je prof. dr. Izetbegović.

Članovi Saveza i Udruženja istakli su da su zadovoljni uslugom i komunikacijom sa osobljem KCUS.

Prilikom sastanka razgovarano je mogućnostima unaprijeđivanja saradnje u smislu pružanja zdravstvene usluge pacijentima iz grupe RVI i paraplegičara.

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.