NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 10 beba, od toga 8 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledan je 21 pacijent. U internističkoj 10, a u hirurškoj ambulanti 11 pacijenta.
Objavljeno : 19.9.2017 u 09:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 10 beba, od toga 8 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledan je 21 pacijent. U internističkoj 10, a u hirurškoj ambulanti 11 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Ponedjeljak 10. apr/tra 2017.

Imajući u vidu niz neistinitih informacija, objavljenih putem određenih medija, kojima se narušava ugled najstarije i najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovni, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kako bi javnost bila upoznata sa istinom želimo Vas informisati o sljedećem:

Netačne su informacije da je generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović, ili bilo ko od članova Uprave, zabranio davanje izjava ljekara i medicinskog osoblja KCUS. Istina je da procedura o javnim istupima uposlenika KCUS postoji već dugi niz godina, te je ista naslijeđena po dolasku novog menadžmenta.

Ljekari mogu davati izjave u skladu sa dugogodišnim postojećim procedurama, te se u tom smislu nije izmjenilo ništa, izuzev da se medijiski nastupi realiziraju van radnog vremena. U okviru radnog vremena ljekari i medicinsko osoblje moraju za prioritet imati pacijente, jer KCUS i postoji radi pacijenata i njihova dobrobit je ispred davanja izjava ili bilo kojih drugih aktivnosti.

Također, ljekari mogu u slobodno vrijeme davati izjave iz oblasti struke, te ako tema nije KCUS, ljekarima nije potrebna saglasnost Kabineta generalne direktorice.

Istina  je da u KCUS vlada radna disciplina, da se pacijent poštuje i da je na prvom mjestu, da se radi na suzbijanju zloupotreba radnog vremena na račun pacijenta, što nekima ne ide u prilog, te shvatamo razlog njihovog negodovanja.

U pogledu smjena  i imenovanja novih kadrova, ova praksa također nije ništa novo.

Svaki menadžer zadržava pravo na imenovanje novih kadrova, te ovo nije novina. Ova praksa sprovodila se i ranije u KCUS, kao što se sprovodi u svim drugim ustanovama. Ono što je bitno pri imenovanju novih kadrova na šefovska mjesta, jeste da se radi o veoma stručnim osobama, koje su u potpunosti dorasle funkcijama na koje se imenuju.

Imenovanja se rade isključivo u skladu sa zakonskim odredbama, bez da se povrjeđuju bilo čija prava. 

 


KCUS
KCUS - Utorak 19. sep/ruj 2017.
Pismo pohvale Klinici za radiologiju KCUS
Klinika za pedijatriju 2 - Utorak 19. sep/ruj 2017.
Prikupljene matične ćelije za pacijenta iz Tuzle
KCUS - Utorak 19. sep/ruj 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
KCUS - Srijeda 13. sep/ruj 2017.
Uručena vrijedna donacija KCUS
KCUS - Petak 08. sep/ruj 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST