NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Objavljeno : 5.12.2017 u 08:51 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Saopćenje za javnost

Četvrtak 17. aug/kol 2017.

Povodom najnovijeg istupa gospodina Senada Pećanina, jednog od pravnih zastupnika prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, obavještavamo javnost o sljedećim činjenicama:

Avokat Senad Pećanin potvrdio je u današnjoj izjavi konstataciju KCUS-a da je nekompetentan da analizira rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Pećanin bi kao advokat trebao znati da KCUS ima svoje procedure i protokole koji se moraju poštovati, a to podrazumijeva i popis imovine ove zdravstvene ustanove. Čudi nas, kako advokat Pećanin ne zna ni na kojoj klinici mu radi klijent jer navodi: „ na ovaj način uprava KCUS nastavlja sa besprizornim nasiljem koje ozbiljno ugrožava i temeljne funkcije Pedijatrijske klinike i cijelog Kliničkog centra".

Također, njegov klijent nije dr. Kapetanović nego dr. Gavrankapetanović koji je obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju od 01.10. 1998. do 11. 07. 2017. godine, te da ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina (kojeg nema u evidenciji KCUS), kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 07. dec/pro 2017.
Magazin "Stav": Klinike u rangu sa svjetskim centrima
KCUS - Petak 01. dec/pro 2017.
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-a
KCUS - Srijeda 29. nov/stu 2017.
Poziv uposlenicima KCUS