NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 10 beba, od toga 8 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledan je 21 pacijent. U internističkoj 10, a u hirurškoj ambulanti 11 pacijenta.
Objavljeno : 19.9.2017 u 09:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 10 beba, od toga 8 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledan je 21 pacijent. U internističkoj 10, a u hirurškoj ambulanti 11 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Petak 30. jun/lip 2017.

Imajući u vidu različite navode, koji se poslijednjih dana pojavljuju u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, a vezano za navodno naplaćivanje operacija na Klinici za torakalnu hirurgiju koje se rade u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ovim putem informišemo javnost o sljedećem:

Klinika za torakalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ne naplaćuje operacije, niti potražuje sredstva po toj osnovi od pacijenata koji imaju uredno zdravstveno osiguranje. Pojedini operativni programi na Klinici za torakalnu hirurgiju zahtijevaju upotrebu staplera, za koje Zavod zdravstvenog osiguranja KS ne snosi troškove, te s toga pacijenti moraju plaćati participaciju.

Plaćanje participacije za pojedine operativne programe ne zavisi od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kao ustanove u kojoj se odvija preoperativni, operativni i postoperativni program, već isključivo od Zavoda zdravstvenog osiguranja kod kojeg je pacijent osiguran.

Primjera radi, zavodi zdravstvenog osiguranja Unsko-Sanskog i Bosansko –Podrinjskog kantona snose kompletne troškove za neophodne staplere, dok Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko –Dobojskog kantona pokriva dio troškova.

Ljekari Klnike za torakalnu hirurgiju su se obraćali Zavodu zdravstvenog osiguranja KS, tražeći da isti finansira nabavku neophodnih staplera, za što su dobili negativan odgovor.

U potpunosti razumijemo ljutnju građana i pacijenata, te i uprkos velikoj spremnosti nažalost nismo u mogućnosti uticati na rješavanje ovog problema.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

KCUS
KCUS - Utorak 19. sep/ruj 2017.
Pismo pohvale Klinici za radiologiju KCUS
Klinika za pedijatriju 2 - Utorak 19. sep/ruj 2017.
Prikupljene matične ćelije za pacijenta iz Tuzle
KCUS - Utorak 19. sep/ruj 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
KCUS - Srijeda 13. sep/ruj 2017.
Uručena vrijedna donacija KCUS
KCUS - Petak 08. sep/ruj 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST