KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Saopćenje za javnost

Srijeda 16. aug/kol 2017.

Povodom istupa gospodina Senada Pećanina u medijima, jednog od pravnih zastupnika prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, obavještavamo javnost o sljedećim činjenicama:

Avokat Senad Pećanin nije referentan ni u kojem smislu da bi analizirao rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Bivši šef je 01.10. 1998. godine postavljen na tu funkciju pa bi trebalo da "kao pravi šef" ima dokumentaciju o tadašnjoj primopredaji ili da javno, kako i sada radi, prizna kako je prof. dr. Safet Ćibo smijenjen, da li je provedena primopredaja i svi ostali propisani postupci.

Ne znamo koji su razlozi ovakvih istupa Senada Pećanina, da li on želi skrenuti pažnju na sebe ili još jednom na svog klijenta, koji je 19 godina obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju. Bivši šef ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina (kojeg nema u evidenciji KCUS), kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike od rahmetli prof. dr. Safeta Ćibe.

Podsjećamo da je prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću istekao Ugovor 11.jula 2017.godine (Ugovor od 01.10.1998.godine - 11.07.2017.godine) i on je sa KCUS sklopio novi ugovor o radu koji je potvrdio svojim potpisom.

Zbog navoda advokata Pećanina, da menadžment KCUS „prijeti i ucjenjuje medicinsko osoblje", KCUS će svoju zadovoljštinu u skladu sa Zakonom o kleveti FBiH tražiti u nadležnom sudu.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. feb/vel 2018.
ŠIRENJE NEISTINA O KCUS
KCUS - Četvrtak 01. feb/vel 2018.
KCUS dobio značajno priznanje
KCUS - Četvrtak 25. jan/sij 2018.
Hematološki bolesnici KCUS u novom prostoru CMB
Objavljeno 22.2.2018 u 08:17
U protekla 24 u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 7 beba, od toga 2 dječaka i 5 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 192 pacijenta. U internističkoj 76, a u hiruškoj ambulanti 116 pacijenata.