KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Petak 20. okt/lis 2017.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Kako bismo ispravno informisali javnost, te nastojali ispraviti štetu koje nam pojedini mediji objavljivanjem neistina svakodnevno nanose, želimo Vas informisati da nisu tačni navodi da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS bio na saslušanju ili isljeđivanju, kako to  pojedini tendenciozno navode.

Niko od uposlenika KCUS nije bio izložen bilo kakvoj vrsti sankcija zbog ispraćaja kolega. Razumijemo potrebu pojedinih medija za povećanjem tiraža, ali smatramo da je nepravedno i za svaku osudu to raditi korištenjem uposlenika KCUS, koji svakodnevno rade u službi zdravlja svih građana Bosne i Hercegovine.

U KCUS ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera, koja ide u prilog kako pacijentima, tako i uposlenicima.  

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kao respektabilna i najveća zdravstvena ustanova u BiH, bavi se pružanjem zdravstvenih usluga, tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, te u našoj nadležnosti nije isljeđivanje.

Brojni tekstovi koji se objavljuju i obiluju klevetama i poluistinama koje daju navodni  „izvori", idu na štetu ugleda KCUS kao najstarije zdravstvene ustanove u BiH, te smatramo da javnost mora biti ispravno informisana. 

KCUS
KCUS - Utorak 24. apr/tra 2018.
Kako su dodjeljivani stanovi u KCUS i kome?
KCUS - Četvrtak 19. apr/tra 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV
KCUS - Ponedjeljak 16. apr/tra 2018.
Počasna konzulica BiH u Australiji posjetila KCUS
KCUS - Petak 13. apr/tra 2018.
U KCUS urađena TEVAR procedura
KCUS - Petak 13. apr/tra 2018.
KCUS član u projektu Velike Britanije
Objavljeno 16.4.2018 u 08:50
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 32 bebe, od čega 16 dječaka i 16 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 460 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 292, a u internističkoj 168 pacijenata.