KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Petak 20. okt/lis 2017.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Kako bismo ispravno informisali javnost, te nastojali ispraviti štetu koje nam pojedini mediji objavljivanjem neistina svakodnevno nanose, želimo Vas informisati da nisu tačni navodi da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS bio na saslušanju ili isljeđivanju, kako to  pojedini tendenciozno navode.

Niko od uposlenika KCUS nije bio izložen bilo kakvoj vrsti sankcija zbog ispraćaja kolega. Razumijemo potrebu pojedinih medija za povećanjem tiraža, ali smatramo da je nepravedno i za svaku osudu to raditi korištenjem uposlenika KCUS, koji svakodnevno rade u službi zdravlja svih građana Bosne i Hercegovine.

U KCUS ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera, koja ide u prilog kako pacijentima, tako i uposlenicima.  

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kao respektabilna i najveća zdravstvena ustanova u BiH, bavi se pružanjem zdravstvenih usluga, tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, te u našoj nadležnosti nije isljeđivanje.

Brojni tekstovi koji se objavljuju i obiluju klevetama i poluistinama koje daju navodni  „izvori", idu na štetu ugleda KCUS kao najstarije zdravstvene ustanove u BiH, te smatramo da javnost mora biti ispravno informisana. 

KCUS
KCUS - Utorak 17. jul/srp 2018.
Poništenje oglasa medicinski tehničar – gipser
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.