NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Objavljeno : 17.1.2018 u 00:00 Svi izvještaji
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je11 beba, od toga 6 dječaka i 5 djevojčica.
U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 219 pacijenata. U internističkoj ambulanti 97, a u hirurškoj ambulanti 122 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Petak 20. okt/lis 2017.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Kako bismo ispravno informisali javnost, te nastojali ispraviti štetu koje nam pojedini mediji objavljivanjem neistina svakodnevno nanose, želimo Vas informisati da nisu tačni navodi da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS bio na saslušanju ili isljeđivanju, kako to  pojedini tendenciozno navode.

Niko od uposlenika KCUS nije bio izložen bilo kakvoj vrsti sankcija zbog ispraćaja kolega. Razumijemo potrebu pojedinih medija za povećanjem tiraža, ali smatramo da je nepravedno i za svaku osudu to raditi korištenjem uposlenika KCUS, koji svakodnevno rade u službi zdravlja svih građana Bosne i Hercegovine.

U KCUS ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera, koja ide u prilog kako pacijentima, tako i uposlenicima.  

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kao respektabilna i najveća zdravstvena ustanova u BiH, bavi se pružanjem zdravstvenih usluga, tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, te u našoj nadležnosti nije isljeđivanje.

Brojni tekstovi koji se objavljuju i obiluju klevetama i poluistinama koje daju navodni  „izvori", idu na štetu ugleda KCUS kao najstarije zdravstvene ustanove u BiH, te smatramo da javnost mora biti ispravno informisana. 

KCUS
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV