KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

U KCUS počeo Bazični kurs artroskopije, endoprotetika ramena i kuka

Četvrtak 11. jan/sij 2018.

U Sali Instituta za Naučno - istraživački rad i razvoj KCUS danas je otvoren dvodnevni „Bazični kurs artroskopije, endoprotetika ramena i kuka", koji se održava u organizaciji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu - Klinike za ortopediju i traumatologiju, Instituta za NIR KCUS, Ortopedske bolnice Valdoltra iz Slovenije, te firme „Mark Medical" d.o.o. Sarajevo.

U okviru otvaranja prisutnima su se obratili  generalna direktorica KCUS, prof.dr. Sebija Izetbegović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju, doc.dr.Đemil Omerović i šef Ortopedske bolnice Valdoltra, dr.sc.Radoslav Marčan.

Šef Ortopedske bolnice Valdoltra, dr. Radoslav Marčan, kazao je da je ponosan na saradnju sa kolegama iz KCUS, te da se raduje svakom novom dolasku u Sarajevo.

„Po ulasku u Vašu ustanovu osjete se pozitivne promjene i lijepa radna atmosfera. Puno je urađeno i raduje me da zajedno idemo ka ostvarenju zajedničkih  ciljeva, za dobrobit kako pacijenata tako i samih ljekara. Posebno mi je drago da je ovo ustanova koja radi na kontinuiranom usavršavanju svih uposlenika, pogotovo mladih ljekara, kojima su iskustva starijih kolega od velikog značaja za dalji rad"  - kazao je dr. Marčan.

Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, doc.dr.Đemil Omerović, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa kolegama iz Slovenije.

„Cilj ovogodišnjeg kursa  je da primjenimo i poboljšamo postojeća znanja iz oblasti artroskopije i endoprotetike ramena i kuka, te educiramo mlade kolege. Veoma sam zahvalan menadžmentu KCUS na ukazanoj podršci u edukaciji naših uposlenika, kao i kolegama iz Slovenije, posebno dr.Marčanu i dr. Trebše"  - kazao je doc.dr.Omerović.

Generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović, kazala je da Klinika za ortopediju i traumatologiju zaslužuje punu pažnju s obzirom na događaje  koji su se dešavali i o kojima su mediji različito izvještavali.

„Uprkos tome, mi smo predanim i odgovornim radom dokazali da smo opredjeljeni za bolju zdravstvenu uslugu  i jednako uvažavanje svih naših pacijenata" – izjavila je prof. dr.Izetbegović.

Prof.dr. Izetbegović istakla je da KCUS izuzetno cijeni saradnju sa prijateljskom Ortopedskom bolnicom Valdoltra, te najavila nastavak i unaprjeđenje iste.

„Posebno me raduje da će operativne programe raditi kombinovani timovi. Mi želimo da stručnjaci dolaze u KCUS, da ovdje u našim salama, sa našim materijalom i opremom rade operativne programe, kako bi svi ljekari bili u prilici da usavršavaju svoja znanja. Edukacija ne pripada samo povlaštenima. Naša obaveza je da educiramo sve uposlenike KCUS, na svim nivoima" – naglasila je prof.dr.Izetbegović.

U okviru praktičnog dijela Kursa uradiće se osam operativnih zahvata.

U narednom periodu predviđena je i posjeta ljekara KCUS kolegama iz Slovenije, u cilju unaprjeđenja saradnje.

Planirano je uvođenje jedinstvenog REGISTRA za sve operisane pacijente. Nažalost, takav registar na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS nikada nije urađen.  

 

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.