KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Strategija pravilnog zanavljanja medicinske opreme u KCUS: Montaža linearnog akceleratora i Obavijest o isporuci gama kamere

Petak 09. mar/ožu 2018.

U skladu s postojećom strategijom zanavljanja medicinske opreme u KCUS, na Klinici za onkologiju u toku je montaža  linearnog akceleratora. Aparat će biti pušten u funkciju u narednih nekoliko dana.

Agencije IAEA (International Atomic Energy Agency) iz Beča dostavila je danas Obavijest o isporuci nove gama kamere, vrijednosti pola miliona eura, za potrebe Klinike za nuklearnu medicinu KCUS. Gama kamera je donirana KCUS kao centru koji je prepoznat po kvaliteti rada i uslova.

Zatečena stara gama kamera iz 2001.godine se zbog zastarjelosti i prekomjerne upotrebe često kvarila, što je otežavalo pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

Menadžment KCUS će nastaviti program zanavljanja medicinske opreme, stručne edukacije uposlenika i obezbjeđivanja svih uvjeta za pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

 

 

KCUS
KCUS - Utorak 17. jul/srp 2018.
Poništenje oglasa medicinski tehničar – gipser
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.