KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Strategija pravilnog zanavljanja medicinske opreme u KCUS: Montaža linearnog akceleratora i Obavijest o isporuci gama kamere

Petak 09. mar/ožu 2018.

U skladu s postojećom strategijom zanavljanja medicinske opreme u KCUS, na Klinici za onkologiju u toku je montaža  linearnog akceleratora. Aparat će biti pušten u funkciju u narednih nekoliko dana.

Agencije IAEA (International Atomic Energy Agency) iz Beča dostavila je danas Obavijest o isporuci nove gama kamere, vrijednosti pola miliona eura, za potrebe Klinike za nuklearnu medicinu KCUS. Gama kamera je donirana KCUS kao centru koji je prepoznat po kvaliteti rada i uslova.

Zatečena stara gama kamera iz 2001.godine se zbog zastarjelosti i prekomjerne upotrebe često kvarila, što je otežavalo pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

Menadžment KCUS će nastaviti program zanavljanja medicinske opreme, stručne edukacije uposlenika i obezbjeđivanja svih uvjeta za pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

 

 

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
KCUS - Srijeda 28. feb/vel 2018.
Demanti online magazinu Žurnal
Objavljeno 19.3.2018 u 08:23
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 23 bebe, od čega 13 dječaka i 10 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 419 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 227, a u internističkoj 192 pacijenta.