KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Strategija pravilnog zanavljanja medicinske opreme u KCUS: Montaža linearnog akceleratora i Obavijest o isporuci gama kamere

Petak 09. mar/ožu 2018.

U skladu s postojećom strategijom zanavljanja medicinske opreme u KCUS, na Klinici za onkologiju u toku je montaža  linearnog akceleratora. Aparat će biti pušten u funkciju u narednih nekoliko dana.

Agencije IAEA (International Atomic Energy Agency) iz Beča dostavila je danas Obavijest o isporuci nove gama kamere, vrijednosti pola miliona eura, za potrebe Klinike za nuklearnu medicinu KCUS. Gama kamera je donirana KCUS kao centru koji je prepoznat po kvaliteti rada i uslova.

Zatečena stara gama kamera iz 2001.godine se zbog zastarjelosti i prekomjerne upotrebe često kvarila, što je otežavalo pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

Menadžment KCUS će nastaviti program zanavljanja medicinske opreme, stručne edukacije uposlenika i obezbjeđivanja svih uvjeta za pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

 

 

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
KCUS - Ponedjeljak 20. aug/kol 2018.
Pohvala pacijentice
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.