NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla tri dana u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 20 beba, od toga 12 dječaka i 8 djevojčica. - U protekla tri dana u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je295 pacijenata. U internističkoj ambulanti 148, a u hirurškoj ambulanti 147 pacijenata.
Objavljeno : 24.7.2017 u 09:10 Svi izvještaji
U protekla tri dana u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 20 beba, od toga 12 dječaka i 8 djevojčica.
U protekla tri dana u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je295 pacijenata. U internističkoj ambulanti 148, a u hirurškoj ambulanti 147 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

USPJEŠNO URAĐENE DVIJE KADAVERIČNE TRANSPLANTACIJE U KCUS

Subota 04. feb/vel 2017.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jučer su uspješno urađene dvije kadaverične transplantacije, kod pacijenata starije životne dobi. Operativni zahvati urađeni su zahvaljujući uspješnoj koordinaciji Kliničkih centara u Sarajevu i Tuzli, te bolnice u Zenici.

U izvođenju ovih, veoma zahtjevnih operativnih zahvata, učestvovao je veliki tim ljekara, koji su po dobijanju informacije da postoji donor organa, veoma brzo bili spremni za intervenciju.

„Po dobijanju informacije od Centra za transplantaciju koji djeluje pri Federalnom ministarstvu zdravstva, veoma brzo smo formirali timove ljekara, te stupili u kontakt sa pacijentima, kao i Kliničkim centrom u Tuzli i bolnicom u Zenici, gdje je urađena eksplantacija organa.Operativni proces uspješno je protekao, a prvi postoperativni pokazatelji su veoma dobri" - istakla je šefica Klinike za nefrologiju, prof.dr.Senija Rašić.

Prof.dr.Rašić izrazila je veliku zahvalnost generalnoj direktorici KCUS, prof.dr.Sebiji Izetbegović, koja daje punu podršku razvoju transplantacione medicine u KCUS, ali i svim ostalim granama medicine u cilju pružanja što boljih zdravstvenih usluga pacijentima.

„Posebno bih istakla i činjenicu da se Zenica do sada ističe po broju donora organa, te se iskreno nadamo da će ovaj primjeri slijediti i ostali gradovi" – kazalaje prof.dr.Rašić.

Direktor hirurških disciplina , prof.dr.Dželaludin Junuzović kazao je da Klinički centar Univeziteta u Sarajevu radi na revitalizaciji i unaprijeđenju transplantacione medicine, te da su ovedvije transplantacije najbolji dokaz toga.

„Naš cilj je očuvanje i unaprijeđenje zdravlja svih naših pacijenata, te konstantno radimo na profesionalnom usavršavanju i nadogradnji, u svim oblastima. Dvije kadaverične operacije, koje smo uradili u koordinaciji sa kolegama iz KC Tuzla i bolnice Zenica, su zahvaljujući odličnoj i brzoj reakciji svih nas, protekle u najboljem mogućem redu.Prvi postoperativni tok protiče uredno, a pacijenti su odmah promokrili, što je veoma dobar znak" – kazao je direktor Hirurških disciplina, prof.dr.Dželaludin Junuzović.

KCUS
KCUS - Četvrtak 27. jul/srp 2017.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV
KCUS - Četvrtak 20. jul/srp 2017.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
KCUS - Četvrtak 20. jul/srp 2017.
Oglas za prijem u radni odnos
Klinika za hemodijalizu - Ponedjeljak 17. jul/srp 2017.
Najveći nefrološki naučni skup BANTAO u Sarajevu
KCUS - Petak 14. jul/srp 2017.
Saopćenje za javnost
KCUS - Srijeda 12. jul/srp 2017.
Ispravka javnog poziva