NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je12 beba, od toga 4 dječaka i 8 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 14 pacijenata. U internističkoj ambulanti 6, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Objavljeno : 21.11.2017 u 00:00 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je12 beba, od toga 4 dječaka i 8 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 14 pacijenata. U internističkoj ambulanti 6, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

USPJEŠNO URAĐENE DVIJE KADAVERIČNE TRANSPLANTACIJE U KCUS

Subota 04. feb/vel 2017.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jučer su uspješno urađene dvije kadaverične transplantacije, kod pacijenata starije životne dobi. Operativni zahvati urađeni su zahvaljujući uspješnoj koordinaciji Kliničkih centara u Sarajevu i Tuzli, te bolnice u Zenici.

U izvođenju ovih, veoma zahtjevnih operativnih zahvata, učestvovao je veliki tim ljekara, koji su po dobijanju informacije da postoji donor organa, veoma brzo bili spremni za intervenciju.

„Po dobijanju informacije od Centra za transplantaciju koji djeluje pri Federalnom ministarstvu zdravstva, veoma brzo smo formirali timove ljekara, te stupili u kontakt sa pacijentima, kao i Kliničkim centrom u Tuzli i bolnicom u Zenici, gdje je urađena eksplantacija organa.Operativni proces uspješno je protekao, a prvi postoperativni pokazatelji su veoma dobri" - istakla je šefica Klinike za nefrologiju, prof.dr.Senija Rašić.

Prof.dr.Rašić izrazila je veliku zahvalnost generalnoj direktorici KCUS, prof.dr.Sebiji Izetbegović, koja daje punu podršku razvoju transplantacione medicine u KCUS, ali i svim ostalim granama medicine u cilju pružanja što boljih zdravstvenih usluga pacijentima.

„Posebno bih istakla i činjenicu da se Zenica do sada ističe po broju donora organa, te se iskreno nadamo da će ovaj primjeri slijediti i ostali gradovi" – kazalaje prof.dr.Rašić.

Direktor hirurških disciplina , prof.dr.Dželaludin Junuzović kazao je da Klinički centar Univeziteta u Sarajevu radi na revitalizaciji i unaprijeđenju transplantacione medicine, te da su ovedvije transplantacije najbolji dokaz toga.

„Naš cilj je očuvanje i unaprijeđenje zdravlja svih naših pacijenata, te konstantno radimo na profesionalnom usavršavanju i nadogradnji, u svim oblastima. Dvije kadaverične operacije, koje smo uradili u koordinaciji sa kolegama iz KC Tuzla i bolnice Zenica, su zahvaljujući odličnoj i brzoj reakciji svih nas, protekle u najboljem mogućem redu.Prvi postoperativni tok protiče uredno, a pacijenti su odmah promokrili, što je veoma dobar znak" – kazao je direktor Hirurških disciplina, prof.dr.Dželaludin Junuzović.

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 20. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst Novinske agencije FENA
KCUS - Petak 17. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst s portala radiosarajevo.ba
KCUS - Četvrtak 16. nov/stu 2017.
Preuzeti tekst Magazina Stav
KCUS - Srijeda 15. nov/stu 2017.
KUM zbrinuo pacijente nakon sinoćnjeg požara
KCUS - Utorak 14. nov/stu 2017.
Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
KCUS - Ponedjeljak 13. nov/stu 2017.
Uspješno završen Tečaj neonatalne reanimacije