NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 5 beba, od toga 2 dječaka i 3 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 211 pacijenata. U internističkoj 86, a u hirurškoj ambulanti 125 pacijenata.
Objavljeno : 19.1.2018 u 08:45 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 5 beba, od toga 2 dječaka i 3 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 211 pacijenata. U internističkoj 86, a u hirurškoj ambulanti 125 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

U Ženevi održan 26. Kongres Evropske Akademije dermatovenerologa

Ponedjeljak 09. okt/lis 2017.

U Ženevi održan 26. Kongres Evropske Akademije dermatovenerologa

U periodu od 13.09. 2017. do 17. 09.2017. godine u Ženevi, Švicarska, održan je 26. Kongres Evropske Akademije dermatovenerologa.

Ovog puta je obilježena i 30 - godišnjica postojanja i djelovanja ovog najznačajnijeg udruženja specijalista dermatovenerologije u Evropi. Ceremonija otvaranja, kao i sva predavanja i sesije održani su u Palexpo centru u Ženevi. Ovaj važan skup okupio je veliki broj dermatovenerologa, kako iz Evrope, tako i drugih kontinenata, kako bi razmijenili vlastita iskustva, nova saznanja i dostignuća u dijagnostici i terapiji dermatoloških oboljenja. Naučni program Kongresa je organizovan na cjelodnevnim ili poludnevnim sesijama, paralelno u ukupno 19 sala, raspoređenih na dva nivoa.

Svaka sesija je imala specifičnu temu i strukturirani program. Program usmenih sesija obilježila su predavanja internacionalno priznatih eksperata o kliničkim relevantnim pitanjima iz oblasti dermatovenerologije.

Na Kongresu su svoje radove prezentirale:

1.Prof. Dr. Emina Kasumagić-Halilović „Association between urticaria and autoimmunity.

2.Prof. Dr. Asja Prohić :"Mycotic infection of the scalp”.

3. Doc. dr. Nermina Ovčina- Kurtović „Serum concentracion of interleukin 6 (IL-6) in patients with psoriasis: correlation with clinical type and severity of disease".

KCUS
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV