KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Uručena vrijedna donacija KCUS

Srijeda 13. sep/ruj 2017.

Vrijedna donacija kompanije AbbVie d.o.o. Klinici za gastroenterohepatologiju KCUS

 

Kompanija AbbVie d.o.o. donirala je danas video – kolonoskop Klinici za gastroenterohepatologiju KCUS, zahvaljujući kojem će se omogućiti brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima. Kolonoskopija je etablirana i vrlo precizna metoda koja predstavlja "zlatni standard” kad je u pitanju dijagnosticiranje različitih crijevnih oboljenja.

Primopredaji aparata prisustvovala je i generalna direktorica KCUS prof.dr.Sebija Izetbegović, ljekari i medicinske sestre Klinike za gastroenterohepatologiju. Ovu donaciju ispred Klinike preuzela je dr. Amra Puhalović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo uručenom donacijom.

„Veoma sam zahvalna generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović, direktorici internističkih disciplina prof. dr. Seniji Rašić, mojoj kolegici dr. Aidi Saray, koja je i pokrenula inicijativu za donaciju. Aparat ćemo iskoristi na najbolji način", poručila je dr.Puhalović,, šefica Klinike za gastroenterohepatologiju.

Prema riječima generalne direktorice prof. dr. Izetbegović, saradnja KCUS-a i AbbVie d.o.o. traje duži period.

„ Truditi ćemo se i ubuduće da nastavimo zajednički raditi na poboljšanju uvjeta liječenja naših pacijenata. Naši uposlenici su izuzetno stručni, profesionalni i odgovorni u svom radu, a mi se trudimo pratiti ih i podržati ovisno od mogućnosti, između ostalog i kroz nabavku neophodnih dijagnostičkih aparata i tehničke opreme. Današnja donacija je od velikog značaja kako za pacijente, tako i za ljekare i medicinsko osoblje" – kazala je prof.dr.Izetbegović.

AbbVie je američka biofarmaceutska kompanija osnovana 2013. godine, koja spaja stručnost i stabilnost farmaceutskog sektora s inovativnim duhom biotehnologije. Kompanija ima podružnice u 179 svjetskih zemalja u kojima broji preko 28 hiljada zaposlenika. U Bosni i Hercegovini djeluju od 2013. godine, a osnovna područja djelovanja su imunološki modificirane bolesti i hepatologija.

"Izuzetna nam je čast što doniramo vrijedan aparat, video- kolonoskop, koji će pacijentima upućenim na Kliniku za gastroenterohepatologiju KCUS omogućiti bržu dijagnostičku obradu. Zadovoljstvo nam je da će ova donacija doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite pacijenata”, rekao je Dario Nenadić, direktor kompanije AbbVie.d.o.o.

 

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.