NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Objavljeno : 5.12.2017 u 08:51 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 3 dječaka i 1 djevojčica.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 9 pacijenata. U internističkoj 5, a u hirurškoj ambulanti 4 pacijenta.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Uskoro se otvara dnevna Onkološka bolnica u KCUS

Srijeda 27. sep/ruj 2017.

Onkološka klika KCUS dobiće novi odjel. Dnevna Onkološka bolnica će biti smještena u prostoru sadašnjeg Kabineta Generalne direktorice, u prizemlju zgrade DIP-a KCUS. Dnevna bolnica uveliko će olakšati boravak onkoloških pacijenata tokom terapije, ali i rad ljekara i medicinskog osoblja. Bolnica će imati 18 multifunkcionalnih fotelja, a neposredno pored dnevne bolnice, u prostorijama nekadašnje banke, biti će poseban šalter za prijem i ovjeru dokumentacije za onkološke pacijente.

Prema riječima šefa Onkološke klinike, prof.dr.Semira Bešlije, veliki broj pacijenata i povećan obim poslova na Klinici zahtjevaju i reorganizaciju rada.

Širimo kapacitet Klinike i produžavamo radno vrijeme, jer će dnevna bolnica raditi od 08h ujutro do 08h navečer. Nadamo se i povećanju broja sestara, a trenutno se čekaju i specijalizacije iz oblasti internističke onkologije, te ćemo mlade kolege koji dođu uključiti u rad dnevne bolnice. Prijemni šalter na kojem će pacijenti ovjeravati sve potrebne dokumente znatno će skratiti i olakšati administrativne procedure, jer su pacijenti do sada morali ovjeravati dokumente na tri različita šaltera, a sada će sve raditi na jednom mjestu. Sve radimo u cilju podizanja kvalitete skrbi onkoloških pacijenata" – kazao je prof.Bešlija.

Prof. Bešlija istakao je da ga posebno raduje i činjenica da će pacijenti tokom primanja terapije imati i dnevnu svjetlost, što dodatno doprinosi ljepšem ambijentu, humanijem pristupu u plasiranju izuzetno zahtjevnih i kompliciranih terapija, ali i boljem raspoloženju pacijenata.

„Po incidenci onkološka oboljenja su danas broj 1 u svijetu, pa i u Bosni i Hercegovini, te svjesni ove činjenice aktivno radimo na podizanju kvalitete u organizacijskom smislu ali i u smislu podizanja kvalitete skrbi za naše pacijente. Nadamo se da ćemo nastaviti sa pozitivnim promjenama, a u toku je i nabavka novog linearnog akceleratora, te razmišljamo i o uvođenju intraoperativne radio terapije. Sa zadovoljstvom ističem da smo sve uspješniji u liječenju onkoloških oboljenja" – istakao je prof.dr.Bešlija.

Prof.dr.Bešlija kazao je da će se otvaranjem dnevne bolnice i preseljenjem iz prostorija koje su nekada korištene za ovu namjenu, po prvi put u KCUS, stvoriti uslove da se svi citotoksični lijekovi sa četiri klinike na kojima se ordiniraju skladište na jednom mjestu, odakle će se distribuirati ovisno od potrebe klinika, odnosno pacijenata.

U skladu sa sistematizacijom za šefa novog odjeljenja, dnevne Onkološke klinike, biće imenovan doc.dr.Timur Cerić.

Iz menadžmenta KCUS kazali su da je dobrobit i poboljšanje uvjeta liječenja pacijenata primarni cilj, te da će u tom smislu poduzeti sve moguće mjere i aktivnosti kako bi se pacijentima pružile što bolje zdravstvene usluge.

Preseljenje Kabineta biće završeno krajem tekuće sedmice, kada će početi adaptiranje prostora u dnevnu Onkološku bolnicu.

 

KCUS
KCUS - Četvrtak 07. dec/pro 2017.
Magazin "Stav": Klinike u rangu sa svjetskim centrima
KCUS - Petak 01. dec/pro 2017.
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-a
KCUS - Srijeda 29. nov/stu 2017.
Poziv uposlenicima KCUS