KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Uspješno završen Simpozij karcinom dojke i tretman

Petak 27. okt/lis 2017.

U malom amfitetaru KCUS danas je održan Simpozij plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga BiH, na temu „Karcinom dojke i tretman", koji je okupio veliki broj stručnjaka iz BiH i zemalja regiona.  Organizatori ovog značajnog naučnog skupa su Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS i Nacionalna asocijacija  plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH.

Prisutne je u ime Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu pozdravio direktor Hirurških disciplina KCUS, prof.dr.Dželaludin Junuzović, koji je istakao da je tema Simpozija izuzetno značajna, uvažavajući činjenicu da je ovo oboljenje u porastu, kako u svijetu tako i našoj zemlji.

Karcinom dojke nije kraj, iako je ovo izuzetno teško oboljenje. Sam proces liječenja je dosta mukotrpan, a žene  se suoačavaju i sa gubitkom samopouzdanja nakon odstranjenja jedne ili obje dojke. Na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS rade se najsavremenije operativne procedure u liječenju karcinoma dojke. Mi imamo spremne i stručno osposobljene timove ljekara i medicinskog osoblja, te možemo zadovoljiti svim zahtjevima kao i ostali centri bilo gdje u svijetu" – naveo je prof.dr. Junuzović.

Prisutnim učesnicima obratila se i šefica Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS, prof.dr.Sanela Salihagić, koja se zahvalila na velikom odzivu učesnika iz cijele BiH, ali i zemalja regiona.

 „Drago mi je da je ovaj naučni skup okupio kolege iz svih dijelova BiH, Srbije i Slovenije. Značaj Simpozija je je da želimo apelirati na javnost na način da se žene lakše i jednostavnije odlučuju na rekonstrukciju dojke što je standardna procedura svugdje u svijetu. Naša Klinika apsolutno zadovoljava sve uvjete za obavljanje svih vrsta operacija dojke, a zahvaljujući Simpoziju čuti ćemo  iskustva kolega te međusobno razmijeniti mišljenja" – istakla je prof.Salihagić.

Predsjednik Nacionalne asocijacije plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH, mr.sci.dr.Alija Aginčić izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom kolega, ali i temama predavanja ovogodišnjeg naučnog skupa.

Drago mi je biti dio ovog značajnog Simpozijuma. Karcinom dojke kao izrazito opako i teško oboljenje zahtijeva izuzetno vrijema i stručnost u tretiranju. Rekonstrukcija dojke i dizanje samopouzdanja kod žena, sastavni su dio na putu do izliječenja" – naveo je dr.Aginčić. 

KCUS
Klinička patologija, citologija i humana genetika - Utorak 19. jun/lip 2018.
ZAHVALNICA OJ KLINIČKA PATOLOGIJA, CITOLOGIJA I HUMANA GENETIKA
KCUS - Ponedjeljak 18. jun/lip 2018.
OGLAS za prijem radnika u radni odnos
Objavljeno 18.6.2018 u 11:00
Tokom praznika u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 35 beba, od toga 18 dječaka i 17 djevojčica. - Tokom praznika u Klinici urgentne medicine pregledano je 633 pacijenta. U internističkoj 241, a u hirurškoj ambulanti 392 pacijenata.