KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Veliki broj građana iskoristio akciju besplatnih pregleda

Četvrtak 09. nov/stu 2017.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Ambasada NR Kine i ove godine realiziraju projekat besplatnih pregleda građana, starijih od 65 godina. Tim povodom KCUS je posjetila Ambasadorica NR Kine, NJ.E. Chen Bo, koja je zajedno s generalnom direktoricom KCUS, prof.dr.Sebijom Izetbegović obišla pacijente.

 

Prof.dr. Izetbegović naglasila je da starije osobe zaslužuju punu pažnju i brigu društva, te da se projekat sprovodi u cilju olašavanja preventivnih pregleda građanima treće životne dobi.

 

„Za današnje pretrage pacijentima ne trebaju uputnice, te neće čekati u redovima. Sve je organizirano tako da se u veoma kratkom vremenskom roku urade preventivni pregledi odnosno elementarni laboratorijski nalazi krvi, mjerenje krvnog pritiska i pregled oka, a zbog prevencije katarakte koja se dešava u trećoj životnoj dobi" – istakla je prof.dr.Izetbegović.

 

Ove godine na programu su pacijenti općina Novi Grad i Stari Grad, ali pregledi nisu odbijeni ni građanima koji su nastanjeni u drugim općinama.

 

„Iako su projektom ove godine trebali biti obuhvaćeni pacijenti s područja Novi Grad i Stari Grad, KCUS je pružio usluge svima koji su tražili usluge pregleda, te nismo vratili nijednog pacijenta. Danasa imamo i pacijente iz Novog Sarajeva, Novog i Starog Grada. Za 16.novembar predviđeno je da se besplatni pregledi urade za pacijente s područja Stari Grad" – kazala je generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović.

 

Ambasadorica NR Kine, NJ.E. Chen Bo, istakla je da je na temelju prošlogodišnje uspješne saradnje nastavljen projekat i ove godine.

 

„Imamo veoma dobru saradnju sa KCUS, u koji imamo puno povjerenje temeljeno na uspješno realiziranom projektu koji smo organizirali prošle godine. Besplatnim pregledima želimo skrenuti pažnju na osobe treće životne dobi, koje zaslužuju našu pomoć. Nadamo se nastavku projekta i ubuduće" – kazala je NJ.E. ambasadorica Chen Bo.  

 

Besplatni pregledi za građane s područja Općine Stari Grad  biti će na programu 16. novembra 2017.godine, a naručivanje pacijenata vršiti će se do 14.novembra /16.00h/.  Naručivanje pacijenata vrši se putem Instituta za NIR, odnosno na jedan od brojeva 033 298 598 (Selma Kominlija) ili  033 297 264 (Biljana Jandrić).

 

KCUS
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
KCUS - Četvrtak 28. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredak
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.