Navigacija Zatvori
Zatvori
Search
Close this search box.

INFORMACIJA ZA JAVNOST – 6. KONGRES NEFROLOGA U BIH

Početna » Novosti » INFORMACIJA ZA JAVNOST – 6. KONGRES NEFROLOGA U BIH

INFORMACIJA ZA JAVNOST – 6. KONGRES NEFROLOGA U BIH

6. Kongres nefrologa „NefroBiH“ sa međunarodnim učešćem biće održan od 9. do 12. maja  u organizaciji Udruženja ljekara za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju BiH, a pod pokroviteljstvom Kliničkog centar Univerziteta u Sarajevu.

Kongres se održava u amfiteatru UNITIC centra, a ceremonija otvaranja biće upriličena 09.maja (četvrtak) s početkom u 20.30h.

Prema riječima predsjednika Udruženja, prof.dr Damira Rebića Kongresi poput ovoga početna su tačka za uspostavljanje koordinacija između bh. i inostranih stručnjaka, te uspješnih profesionalnih konekcija sa regionalnim i evropskim nefrološkim centrima, što je od veliog značaja za naše pacijente.

„Učesnici će na Kongresu imati priliku da se upoznaju sa najnovijim metodama i tretmanima iz ove oblasti medicine, te razmjene iskustva i pozitivne prakse za kolegama.  NefroBiH je  naučno putovanje koje uključuje poučna predavanja, zanimljive diskusije i niz usmenih i poster prezentacija. Cilj Kongresa je pružiti najnovije naučne, obrazovne i praktične uvide u formatu koji podstiče interakciju. Ove godine ćemo u okviru Kongresa imati priliku slušati predavanja više od 70 inostranih predavača, stručnjaka iz oblasti kliničke nefrologije, nadomjesne bubrežne terapije, transplantacije“ – kazao je prof.dr Rebić.

Prisutni će imati priliku poslušati predavanja o akutnim ozljedama bubrega, hipertenziji, dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima kod bubrežnih bolesnika, a razmjeniti će se mišljenja i iskustva kada je riječ o savremenim dijalitičkim metodama, transplantaciji bubrega, kliničkoj i pedijatrijskoj nefrologiji.

„Veliko mi je zadovoljstvo uputiti srdačnu dobrodošlicu za predstojeći Kongres, premijerni događaj iz oblasti nefrologije u Bosni i Hercegovini. Ponovno okupljanje ima cilj da podijelimo bogato znanje i iskustvo, razmjenimo dobre prakse i zajedničkim naporima doprinesemo razvitku ove medicinske grane i najvažnije pružimo pacijentima najbolju moguću njegu“ – naveo je prof. dr. Damir Ribić.

                                                                                                                           PRESS KCUS-a